status via Jerulazrul

Friday, May 28, 2010

cheese cake~

6 comments

wah..
dah rasa lama tidak buat cheese cake dan makan sekali .. hahahah
percaya atau tidak, ini lah hasil air tangan ku..
ceh.
aku boring saat saat berada d rumah, so dengan beralas kan bahan bahan yang ada kat almari dan peti ais kat rumah dan dengan pendorong utama (my mum) maka, terhasil la kek keju yang sangat sedapp ini.
fuhhh, best btol..
jangan jeles..
kepada sesapa yang tidak percaya tu, percaya lah kerana semua ini benar benar saja. tiada pembohongan tercipta. =)

perkara paling indah bila membuat kek ini : x sampai sehari, tengok tengok kat dalam bekas dah licin dan bersih.
fuh..padahal dah buat 3 adunan yg besar..ish3..
kesedapan kali, orang orang kat dalam rumah tu..
hahahahha, =P.
well, terima lah kenyataan bahawa aku mampu untuk melakukan nya.
tiada salah kalo kita mencoba. fun!!

susah ke tak buat ni?????
nak kata susah, x juga..
kerana terlalu simple bagi aku..
hihih
tapi nak cari bahan tu yang susah.

nak resepi??
no WAY!!
its a secret receipes!
hahahahah.

so, kepada sesapa yang nak rasa, mari mari come to my house. kita eating together gether..
=)....

btw,
sekian terima kasih.
haha

~akunamajerul~
Read More..

hari pertama ...

2 comments
fuhhhhhhhhh..
ari yang mengajar aku liku liku kehidupan orang di sini..
ternyata begini rupanya hidup di kota bandar yang besar ini..
hihihih
nak kata best, x juga.
nak kata x, best juga.
aish..
manusia manusia..
di sini la juga aku blajar untuk sesuatu yang baru like naik itu, naik ini..
kekok je rasa naik pengangkutan kat sini..
ye la..
first time..
rasa takot je nak jejak sini...hahahahha
x biasa la katakn..hahahhaha
=P..

papapun, ada lagi hari hari seterus nya..
hahahahahah..
hidup ini memang indah.

~akunamajerul~
Read More..

FASSILITATOR . . . . .

6 comments
menjadi fassilitator ....?
hahahahah
semua itu hanya MIMPI..
wekkk =P
ber 'iya iya' je nk isi form, tapi hasil nya..
aku sendiri yg tak mahu..
malas nak jadi ..
ganggu ari ari cuti ku saja..
hahahah..
so, kepada semua kawan kawan aku yang jadi fasi tu, selamat menjadai fasi ya..
sampai kan saja salam ku kpd semua..
aku mahu enjoy dulu cuti2 ni..
hahahhahahahah
padan muka kamu!
peace. ! <3
Read More..

Wednesday, May 26, 2010

cuti cuti dan cuti....

2 comments
yuhuuuuuuuu...(26.05.2010)

alu3...

ari ni ni last da kat kampus..yeah,..aku berasa sangat HAPPY..hihih..yela, dah cuti MIDSEM. rasa macam sekejap je..tup tup tup esok da cuti.. so ada berapa bulan lagi aku d sini untuk menerus kan langkah perjuangan ku sebelum aku berangkat balik ke SABAH pada bulan 8 nnt..x sabar rasanya..=) kalo boleh nak je balik MIDSEM ni..tapi apa kan daya..=(, SABAH bukannya dekat..kena melalui LAUT CHINA SELATAN baru bole jejak tanah airku. Nasib sahaja tiket yang begitu 'sangat sangat' murah membantutkan hasrat ku untuk balik ke sana.

hmmm, sooooo
KAWAN ; cuti MIDSEM ni ko nak balik mana jerul?
AKU        ; hmmm, balik sabah kali. dengan selambanya aku menjawab sebegitu. huhuhuh.. padahal x balik pun.
KAWAN ; eh, betul2 bha jerul. amboi bnyak duet ko..xpayah balik la bha..ala, seminggu je pun. kesian kat parents ko nnt.sudah la tiket mahal.
AKU        ; mahu buat mcam mana??hahah (ayat nk menang je, poyo)

KAWAN ; bha mana je bah..hihih,
AKU        ; tdak lah..aku balik KL je bha. ikut kazen kesayangan aku tu...(....)..
KAWAN ; oooooo.

berakhir nya dialog antara aku n kawan ku..

esok khamis dah nak gerak balik KL. happy sangat dapat g KL. =). yela..ari sabtu ni dapat g SUNWAY LAGOON..tu yang happy nya..
JUMAAT ; duk uma je kot.
SABTU    ; sunway lagoon.
AHAD      ; dating. hahahah. aku jumpe sum1. =) wah bestnye..x sabar nk jumpe die... to you : tggu sy ya!
ISNIN      ; nothing to do.
SELASA  ; same like ISNIN.
RABU      ; same like SELASA.
KHAMIS ; same like RABU.
JUMAAT ; same like KHAMIS.
SABTU    ; balik KELANTAN dah..

wah, bnyak nya masa x d  penuhi dgn event. fuhhh. harap2 la tiap hari dapat jumpa diaaaa....
hihih..x da la aku boring sangat duk kat sana. ada juga peneman aku selain kazen aku.
harap- harap la sepanjang d sana xda berlaku apa apa kejadian yang x d ingini..
pergi dengan selamat, balik pun dengan selamat.

hmmm..ni la aku nya aktiviti sepanjang cuti nanti..nasib la broadband ada as peneman aku d kala aku tengah kesunyian menghantui diri ini..

k la, hmpirr setengah jam juga nak buat ni. tangan pun sudah letih menaip. apapa hal, nanti akan ku roger kat blog ni..hihih..

salam.

~akunamajerul~
Read More..

Saturday, May 22, 2010

first time datang semenanjung ~~

0 comments
ingat lagi tanggal ni 6hbApriL2009.
first time jejak LCCT,..
sedih sangat sangat waktu tu..
yala first time berpisah jaoh dengan family.. =( =( =(,
huhuhuhuh...

tapi aku lakukan semua ni untuk keluarga aku juga..
merantau kerana mahu sambung belajar..=)

tapi perit juga lah...
seminggu xda selera makan..
tiap kali pagi petang siang malam ingat kampung halaman jer..
ish3...

di sini la juga aku dapat kawan kawan baru..
semua dari borneo..
tidak la juga aku kesepian, setelah mengenali mereka.
aku ingat aku sorang je dak sabah yang datang blaja kat cni, rupa rupa nya ramai..fuh..sejuk ati aku..

terima kasih kawan kawan borneo ku (: ,

tanpa kamu tak tahu la aku mau kawan dengan sapa..
(poyo jer)

ye la bha, mula mula la katakan.

........................................................................................................................................................................


ingatnya lagi aku bila first time dorang dorang ni nampak aku kat LCCT.
tak sangka weh dak dak pempuan usha aku..hahahhaha

ha! bole pula aku d katakan SOMBONG..
padahal aku MALU tahap dewa dah waktu tu..
terpaksa jer kontrol rasa MALU tu..
ahhahahaha

ha! 1 lagi pula..
bole pula dorang dorang ni kata aku rupa cam CINA??
hahahah..
macam CINA ke korang tgk??
(ayat poyo jer)
tapi betol la..tang mana rupa cina nye aku pun x thu...

terima je bha org kata..

ada lagi 1, di sebabkan HIDUNG aku sgt mancung, bole pula d kata aku ni anak India.
hahahahahahha

apa la nak jadi...
ish3..

.........................................................................................................................................................................

wekkkkkk...
best siot tulis tulis coretan yang lebih kurang tidak hebatnya kat BLOG ni..
penat jari jemari ku..
tapi best.

aku suka (:.

p/s ; nanti nak share lagi.
cerita macam x habis lagi ni..
hahahahha..

~akunamajerul~
Read More..

Friday, May 21, 2010

bila KAMi menguasai GELANGGANG, KAMi lah JUARA.

2 comments
best gile bila dapat geng geng yang semuanya 1 kepala..
hihih..
inilah KAMi..
banyak pengalaman yang kita dapat, suka mahu pun duka..
hidup sentiasa mahu happy bha.. :)

sejak sejak sem 3 ni,
entah kenapa KAMi semakin menjadi jadi gila...
tapi best..
kehidupan KAMi yang sangat sangat happy..

perspektif orang macam mana??
ah, biar la..
kita rakyat 1 malaysia mesti berpikiran terbuka..
otak letak di mana??
hahahhaha..



ini la yang d maksud KAMi..
suka buat KECOH. favret!
KAMi akan tetap jadi yang paling TERBAIK. terbaik la sangat..
hahahahah ~~~~
best bha bila KAMoo sudah jadi kawan kepada KAMi,
hidup pasti 24jam gelak jer..

ni la pic waktu wat gempak satu hari dulu..
hahahah..
ni waktu HARI INTERAKSI antara suma intake bg jabatan aku..
best siot.
ada sukanneka..
ha!! ni waktu sukan nk bermula..
mmg best.
bila aku sudah bersuara mmg kecoh 1 dewan..hahahahah
dari kiri akunamajerul, knownoy, yanee, ecka, amai, aien, liza, eina, budakkechik, una din.
lepaking at pantai. best btol. ambil ketenangan kononnya.
g lepas balik dari kampus
hahaha
xda keje, g la pantai.
buhsan duk ostel punya pasal.~~
ini la KAMi bila bersatu,
hhihih
tangga pun jadi saksi kegembiraan kami.
hihihi.
sja lepak sementara tggu lectrr dtg masok.
best siot lepak time ni.
sure gelak je keje..
hahah..=)
ada ada je lawak yang d buat..hahahaha..
hidup mmg happy.
terima kasih kawan kawan.


~akunamajerul~

Read More..

TERHARU ~~~~~

0 comments
Dik, aku pinta kau akan slalu setia
Dik, aku mohon kau slalu menemani
Saat ku tengah terluka
Kala ku tengah gundah

Ku akan menjagamu
Di bangun dan tidurmu
Di semua mimpi dan nyatamu
Ku akan menjagamu
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin, tak ingin kau rapuh

Dik, jangan engkau pergi tinggalkan aku
Dik, ingin aku cinta dan cinta slalu
Saat kau tengah terluka
Kala kau tengah gundah

Kau akan menjagaku
Di bangun dan tidurku
Di semua mimpi dan nyataku
Kau akan menjagaku
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin, tak ingin kau rapuh


lirik lagu yang SANGAT SANGAT best..
lagu ini la SIMBOLIK antara aku dan dia...
wah..
terharu sangat..

to you : aku akan sentiasa ada untuk mu walaupun pelbagai COBAAN n DUGAAN menghadapi kehidupan kita ni..
p/s : i care u, u care me.. i love u, u love me.. i miss u, u miss me.. hihihih.. sweet sweet gtu..
Read More..

PENGALAMAN BARU tercipta :) !

0 comments
rasa cam best je buat BLOG ni..
macam macam bole nak cakap sampai kan ter'speechless' a.k.a x terkata kata untuk mmbuat ayat . ye la. . banyak sangat yang terlintas dalam kepala otak ini..tak tahu nak pilih yang mana/nak citer yang mana..kalo boleh nak tiap masa update blog..wah..ada kah ni d nama kan 'ketagih'?? ish3... ala macam first tyme kita main FACEBOOK, FRIENDSTER n etc. x sangka best pula..=)

hmm..
ni pun tak tahu lagi nk citer ape..

first tyme mmg gini kot.
lidah ku keluh,
minda ku membeku..
bak kata STACY.. =)

btw, seriusly i'm missing someone rite now..
wah..
mula dah nak buka cite..

hehehe . (:

harap kamoo d sana juga merindui aku.. (ae i ae) hihih..
hope kamoo baca ni kamoo tahu itu ada lah kamoo.. (:

shyggg sama kamoo <3.
Read More..

R.i.N.D.U sama MEREKA..

0 comments

keluarga terSAYANG.
hihihih
ini la mereka yang berada JAOH dari aku..
huhuh
jumpe 5 bulan sekali jer sejak aku stdy d perantauan..
sdih betul..
=(...


my SIBLINGS (;
ni la SIBLINGS ku yg semua MATA SEPET..hahahahah
padan muka!!
aku je x..
kami la adik beradik..
sume rupa CINA x?
hahah
Read More..

nk say a THOUSAND MILLION THANKS kpd org yg ajar aku wat BLOG..hihih

4 comments
to you : thanks a lot..akhirnya tercapai gak hasratku yang telah lama dulu ku pendam sejak sekian lama untuk buat BLOG ni,...hahahaha..
nasib ko ajar aku...hihih
kalo x, x terbuat buat la aku BLOG ni..

papa pun u're my bestest best friend that i have..hahahha...apa yang sedang cuba aku carut ni?? eee..
lantak la...
mana je... =) yang penting happy..

once again, Thanks ya.. =)

~.akunamajerul.~
Read More..

first tyme a.k.a percubaan pertama ku :)

0 comments
wah3... hihih.. setelah FRIENDSTER, MYSPACE, FACEBOOK, kali ni aku try lak nak ber'BLOG2'..hahahah...actually, aku baru je berkecimpung dalam dunia per'BLOG'an ni..wwah..ayat..=), aku x reti sgt..tapi aku nk mencOba juga..hihih..kita harus sentiasa berusaha untuk sesuatu yang baru..hahaha..
ntw, akunamajerul adalah aku..hahah..mmg la aku..wekk..=P
jerul tu my nickname..sedap juga kn???? hahah...
MOHD AZRUL adalah real name ku..
100% asal SABAH..hahahah
1991 gRoup mean 2010 -n 1991 = 19 la umur ku thun ni..
eee..apa lak ni..skema btol la..nk introduce introduce, cam dak skolah..haha..biasa lah budak baru belajar..aku x thu nk ckp pe..so, wat la ayat2 skema dulu...PERCUBAAN PERTAMA...hihihih...
hmmm.. mood : blurrh lagi :S ,
Read More..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger