status via Jerulazrul

Wednesday, June 30, 2010

ONE DROP PERFUME

4 comments
p/s : thankiu so much kepada ko $*&%$ kerana telah memberi aku perfume ni. hahaha. jangan marah marah ya, kerana aku telah menge'pau' ko. hahahah.

Tanggal 30hb June 2010. hihihi. Tanggal ini aku telah berjaya mendapatkan ONEDROPPERFUME kotak hitam (celebrity box). hahahaha. nak juga bah. Terima kasih banyak banyak kepada yang telah memberiku wangian ini. sesungguhnya aku memang ADDICTED terhadap wangian. PANTANG! terhidu wangian yang wangi, pasti akan membeli. kalo nak d ikutkan terlalu banyak koleksi sudah botol botol minyak wangi aku d dalam LOKER aku. hahahah. aku nak tunggu pula birthday aku lagi, sebab ada orang janji nak bagi aku PERFUME. hahaha. tak sabar rasanya. senyum =). aku memang PANTANG juga bila keluar kemana mana tanpa ada wangian. ish, best bah. sebab tidak menjadi tarikan orang, cehhhh!! (demand btol). aku tak kisah bila orang kata, 'Eh , ko ni balik balik juga pakai minyak wangi'. tak sampai lagi 5minit , pakai sudah balik. heran btol aku.' teguran teguran yang selalu aku dapat. aku juga tak kisah kalo dorang kata badan aku ni berbau, (sebab balik balik sembur minyak wangi) hahaha. kerana yang aku tahu badan aku tidak berbau seperti badan mereka yang asyik menegur aku. aku tahu kerana kamu amat cemburu kan bila aku sudah wangi?? hahahaha. (tp serius, aku amat menjaga kebersihan badan aku, thats y la badan aku tidak berbau.. senyum=). jenis aku, selagi aku tak keluar dari RUMAH/HOSTEL untuk ke tempat yang ingin di tuju. selagi itu juga la aku akan menyembur wangi wangian ke atas badan ku. hahaha. kerana itu la, aku kena keluar cepat cepat. (langkah langkah penjimatan kunun).. senyum =).

entah lah, hobi aku memang suka kumpul wangi wangian (perfume) . best apa bila sudah pakai. terasa diri kita ini sentiasa wangi. hahah. keluar MALL pun, pantang kalo tidak ke tempat bahagian perfume. so kepada korang korang yang mengenali aku d luar sana, jangan malu jangan segan, bagi bagi la aku PERFUME d sini. tak dapat apa, asal dapat perfume pun aku rela. hahahahah. ayat tak bole BLAH langsung. hahahah. kerjasama anda untuk memberi perfume kepada aku, amatlah aku hargai. Sekian, terima kaseh.

hahahahahahahhahaha..=)

~akunamajerul~
Read More..

Tuesday, June 22, 2010

my ASET.

3 comments

fuhh...hye suma.. hahahah. yakkk.

ini la kerja ku bila keboringan merasuki diriku..
pada petang ni aku nak share la konon konon aset terpenting yang kena ada dalam hidup aku. wekk. tapi betul la, tanpa 'benda' ni kita suma mungkin x boleh hidup..hahahha..poyo jer..yela, sesetengah  orang menganggap ia benda yang sg penting, ada sesetengah anggap x penting. tapi bagi aku betul betul penting punya.. hahahah. =P

benda yang aku maksud kan tu ada la .... jeng jeng jeng ... ni la ;


hhahahaha...
my SonyEricsson C510.
aku x mampu nak beli yang canggih canggih macam u ol punya.
huhuhuh.

pas tu ni pla ;



myLatest . 
mySonyEricsson Vivaz Pro .
fuhh, best giler pakai hp ni. 
huahuahua.
p/s ; bukan nak menunjuk nunjuk ya , saja nak share.
ramai sangat x caye aku ada hp ni.
terutama adik adik aku..hahah..kasiann de lo..
so, to Norazimah Abd Gapor, Azrie Bass, Pipie Kilie
percayai la aku, ni hp baru aku.=)
jangan jeles. hahaha



ni pla hp sampingan ku. wah, ada hp sampingan g pula..hahahah..
macam macam.
sejak aku ada hp baru tuh, aku jarang dah guna hp ni..
huhuhu.. sian nya kat kamu si hp biru.
xpa xpa , kalo hp aku 1 lagi tu rosak, aku akan guna la ko semula, ko jgn sedih sedih ya.
yang penting ko masih dalam genggaman aku bha..hihih

selain itu , aku ada 1 lagi .. tapi bukan hp la, external disk. ni pula hadiah org bg kat aku..x sngka pla aku akan d bg external ni.. hihi, tq tq tq myPren.



penting juga ni , tuk simpan barang barang yang ada dlm laptop aku. sejak ada external ni, bertambah ringan je laptop aku. hihih

hmmmmmm, and yang paling terpenting , this one ;


without dua benda ni, xdapat la aku nk online. hihih.
btw, aku bersyukur sangat sangat dengan apa yang aku ada sekarang ni.
rasa sangat lengkap dah hidup dengan apa yang aku ada sekarang. huhuhu

akuHAPPYbilakamuHAPPY..
kamuHAPPYtakbilaakuHAPPY?
renung renung kan.
ok la, aku nak chow dulu deh.
cukup setakat ini acara kongsi mengongsi kita,
esok lusa esok lusa kita kongsi kongsi lagi pula..

~akunamajerul~

Read More..

Monday, June 21, 2010

LUAHAN HATI

2 comments
salam..
alu3..
hihihih

macam sudah terlalu lama la pula aku tidak menjejak kan tangan untuk menaip dalam ruangan blog aku ni. huhuh. almaklum la sejak satu dua minggu menjak ini aku terlalu sibuk dengan aku punya midsem exam aku. duiiii, kunun2 bah study..lagi pun tiada cerita yang sangat sangat menarik bah mahu d kongsi..

ha! kerana ada cerita ni la aku rajin rajin mau update aku punya blog ni. hihih.

macam mau mula ek?? hmmmm, aku pun tidak tahu, how to start it.

ok2, mari aku mula kan la....

entah la, aku pun tak tahu lah apa yang sedang berlaku ni. nak kata aku bermimpi, masih dalam realiti. nak kata dalam realiti seolah olah dalam mimpi. ish ish ish.. apa la...aku nak tanya korang ni, kalo korang sakit hati dekat seseorang o kat sapa sapa je or anyelse..apa korang buat ya? aku tak tahu la..apa perasaan aku saat ini. aku betul betul rasa sakit hati. entah lah apa salah ku apa dosa ku sehingga aku d buat seperti itu.. hina betul ka aku ini? eee, bodoh betul la.

kenapa la masa ini lambat betul berjalan? ish!! betul betul sudah aku tidak mahu tinggal d tempat orang ni. rasa macam taik saja..sudah la dengan keadaan buat aku betul betul rasa menyampah, nah lagi menyampah bah aku. duiii. setelah aku mengenali dunia berada d sini, betul betul aku rasa menyesal . tapi oleh kerana tujuan aku ada lah untuk menyambung pelajaran, aku terus kan niat aku. aku mencoba untuk buang rasa menyesal itu. permulaan memang dah terbuang tapi bila berlakunya kejadian yang aku sendiri tidak ingini berlaku rasa menyesal n bertambah benci semakin membuak buak menghantui perasaan n diri ini. huhuhuhu.

seperti yang aku katakan tadi, hina sangat ke bila aku yang bergelar JerulAzrul ini menjadi kawan kawan kamu? aku tidak sangka lah, bila aku menjadi baik senang betul pula rasa mereka mereka untuk menjadi kan aku ni mangsa buli. apa kau ingat aku ni anak patung yang umpama pokok yang mati d dalam hutan d sana? yang tiada perasaan? taik lah. ngokkk!! semua manusia d cipta ada perasaan bah. kaloo kau mau jadikan aku ni mangsa kau, mungkin kau sedang bermimpi kali. selagi aku masih bisa untuk bersabar aku akan bersabar. tapi satu hari nanti bila tahap kesabaran aku sudah mencapai satu tahap yang betul betul tidak d duga, nah, ko tgk la nasib kau macam mana. sekarang ni aku masih ingat lagi, aku duduk d bumi mana..jangan d sangka lalang d padang sana tidak bergoyang bila tiada angin..

buat masa sekarang ni aku tidak menganggap kau layak sebagai kawan aku lagi. aku paling tidak suka bila ada orang talam dua muka. lagi lagi suka cakap besar. ee, rasa mau bagi minun racun seja tengok gaiya yang macam taikkk. wekk. jadi kau sekarang sudah aku BLOCK dr menjadi listed fren aku. harap maklum. hahahah. padan muka kau. jangan kau ingat kau saja yang boleh berhati busuk. aku pun mau juga jadi hati busuk, sekali sekala bha. knp dia boleh aku x boleh? perlukah itu d persoal kan?? cuba d renung renung kan.
fuhhhh.

rasa macam panjang saja luahan hati aku ni. huhu. so kepada semua pembaca pembaca aku, maaf lah kalo kamu rasa boring bila membaca cerita aku ini. aku x paksa pun untuk kamu membaca ni. hihih. aku just sekadar nak luah jer. dah xda tempat nak luah. kalo x kat FACEBOOK, kat BLOG ni je la peneman aku. thanks BLOG kerna sudi juga ko nak terima pakai ayat ayat yang aku guna kan dalam ni.
hihihih. apapapun, tangan serta jari jemari aku pun sudah penat untuk menaip cerita ini..huahuahua

btw : meluakk nya bila aku pandang perangai kau yang macam taik. sorry to say la. but its true. life must go on, so go on je la. =) peace.

maaf kan lah aku jika ayat, kata kata, serta madah madah indah ku ini ada kasar nya. mungkin aku tdak tersedar waktu menaip tadi..wah, bole pula gitu.. hahaha..ok lah, sudah terlalu panjang pula. nanti ada new story, aku akan share la dengan BLOG ni.

sekian.

~akunamajerul~
Read More..

Wednesday, June 16, 2010

AISHETERU.

3 comments
Menunggu sesuatu yang sangat menyusahkan bagiku, Saat ku harus bersabar dan terus bersabar, Menantikan kehadiran dirimu, Entah sampai bila aku harus menunggu, Sesuatu yang sangat sulit untuk kujalani, Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu, Kadang kuberpikir cari penggantimu, Saat kau jauh disana..

Walau raga kita terpisah jauh, Namun hati kita selalu dekat, Bila kau rindu pejamkan matamu, Dan rasakan aku, Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh, Terhapus ruang dan waktu, Percayakan kesetiaan ini, Pada ketulusan aishiteru (akuchentapadamu)...

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga, Entah penantianku takkan sia-sia, Dan berikan satu jawaban pasti, Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh disana rasa cemburu, Merasuk kedalam pikiranku melayang, Tak tentu arah tentang dirimu, Apakah sama yang kau rasakan..., Satu sendiri pikiran melayang terbang, Perasaan resah gelisah, Jalani kenyataan hidup tanpa gairah

Lupakan segala obsesi dan ambisimu, Akhiri semuanya cukup sampai disini, Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku, Kumohon kau kembali

~akunamajerul~
Read More..

Sunday, June 13, 2010

ni bukan soalan tapi ni ayat penyata. jerul mao matik.

0 comments

kenapa pula ko kata itu bukan soalan?? kan serupa macam soalan juga. hahahah
kao kali mau matie una..hahahah. amboi ada mamat japan masuk minang kao ya? wah, main juga kao d sana ya. peranan btul. hihihihih

Ask me anything

Read More..

Saturday, June 12, 2010

B.U.L.I

3 comments
standard bagi remaja. buli buli buli.

dush dush dush!!!!

satu ketika dahulu, ku tersesat dalam hidup, hua3. lirik lagu la pula.
mau d jadi kan cerita, eeeeeeee, aku pernah di buli dalam hostel giatmara yang sangat tercinta ini. gila betul la dorang dorang ni. apa ingat aku ni anak patung ka? ee. mau mati kali tuh. nah.

hihihih.
cerita pertama : boleh pula waktu aku tengah mandi dorang letupkan mercun. bengong betul. nasib la x terkena itu mercun. kalo kena hmm, habis la badan badan n muka aku yang cukup sangat cute ini. wah..ayat mau minta puji dulu. peduli apa aku, page aku juga. hahahah. ha!! bukan sekali aku kena. mahu 5 kali la juga. hihihih. gila betul bah. tapi xpa, at least aku ada gak kenangan dalam dorm ni. bila suma dah tamat belajar, ada la juga cerita cerita kedai kopi bila dah jumpa semula. hohoho

cerita kedua : waktu aku mandi juga. hihihih. kamar mandi juga tempatnya. seronok seronok aku tengah mandi, boleh pula diorang p ambil aku pnya tuala. ish. kin sakit hati betol. hahahah. waktu tu juga lah dorang merasa cacian makian dari mulut aku yang penuh suci ini. wekkk, =P.

tidak habis dengan itu, senang aku sedang baring baring sambil dengar lagu keseorangan d atas katil dan d dalam dorm, dorang yang tibanya dari pantai pada malam malam buta tuh membawa beberapa ekor ketam. aku pada asalnya x tahu apa apa pun. sekali sedang aku leka d lamunan lagu lagu yang ke dengar, tiba tiba ketam yang dorang bawa tu, dorang p letak kat belakang aku. nah, aku apa bergegar dunia 1 hostel tu di buat oleh aku. hihih. lucu betul bila d ingat. cipta kenangan lagi aku. hahahahah. =P.

tapi semua itu cerita pada sem 1. hihihih. tapi apa apa pun, mmg best bah.

betapa banyak nya kenangan yang terukir d dalam hostel aku ni. hahah.hidup mesti d terus kan walaupun sentiasa d buli. satu hari aku akan balas juga apa yang korang buat ni. hahaha. jaga la kamu wahai wahai penuntut hostel giatmara rumah bawah. hahahaha. ok lah, ada banyak memori tapi memori kenangan ini memng x dpat d lupa kan. papa pun, sentiasa  la kenang daku dalam ingatan kamu. =)

~akunamajerul~
Read More..

Sunday, June 6, 2010

last day =) , @ pavillion - muviee , subang - karoke tyme.

2 comments

Pavilion Pavilion Pavilion . . .
ini ada lah tempat yang paling boleh di katakan femes gak la.. hahaha.. tapi betul ape.. ish aku ni, dan2 je.. tapi aku rasa betul.. hahahahahah..
perjalanan dari tempat aku (Pandan Jaya, AMPANG) ke tempat ni boleh la d katakan jaoh. tidak lah sampai berjam jam. sebab aku naik LRT je.. hahah.
dr pandan jaya - hang tuah, then nek monorail 
hang tuah - bukit bintang.

sesampai je kat sini, aku hampir hampir saja sesat. dushhh! hampir separuh jiwa ku pergi sudah aku...nah.. nasib je x kena colik. huahuahua. seram btol, dah la sorang sorang..lama gak la aku mencari jalan keluar.. tapi akhirnya aku berjaya juga mencari tempat yang d tuju.

@ PAVILION

nah, sampai sampai je kat Pavilion jam menunjukkan hampir nak 6.30pm dah. 
kami apa lagi bergegas nak masuk panggung wayang nak tonton cerita ni > LAGENDA BUDAK SETAN.
muviee yang boleh lah tahan bagus n sedapnya bila d tonton. hahaha.
cerita ini mengisahkan tentang anak remaja yang perangai macam SETAN, x bole blah langsung. bole d katakn perangai yang sgt sgt kurang ajar d kampus tmpat dia blajar..
tapi 1 lagi dia ni, cinta lelaki ni memang sangat sangat sangat la setia,. x penah curang. aduh , sweet btol. nak thu lebih lanjut, g la tonton ya..huahuahua..aku bukan lah penulis sinopsis muvie yang sgt bgus..hahahaah..=P

...tammat...

@luar Pavilion


gambar ni pula d snap sewaktu selepas acara menonton wayang bersama AiA tammat. hihih.
sempat lagi mau snap snap bah.. ya lah, orang kata ambil kenangan..bukan nya selalu dapat g..=).
setelah itu, aku dan AiA pun berangkat kaki lalu beredar dari tempat itu dan menuju ke monorail untuk pulang ke tempat asal.. hihihih.. =)
...........

PADA SEBELAH MALAM. =)

nah, going to this place.
hhihih..
Neway Karaoke Box. fuhhhhhh... moment yang tidak boleh d lupa lupakan . best sangat sangat. hihihi
thanks to Dein n Arejik coz bawa aku n ejam g karaoke.
nah, puas bah karaoke dari kul 1pagi until 4pagi. memang tdak ingat dunia sudah nie.. hahahah..nyanyi tanpa henti, seperti orang yang kemabukan dan kerasukan..hahahah..sampai serak serak ni suara. tapi walau apa pun ini lah saat saat karaoke yang paling best yang pernah aku dapat.. huahuahua. once again, thanks ya kepada yang membawa..=)


saat aku dengan kazen kesayangan ku berada dalam Neway Karaoke Box.
huahuahua.

p/s : setiap kali aku tengok video kita nyanyi tu(ejam) , memang lucu tau. hahaha.. 
sumbang tidak sumbang, lantak saja bah. 
yang penting kita happy. 
huahuahua.
=P

hmmm.. apa apa pun, saat berada d tempat percutian, memang sangat sangat the best. =)...
btw, tangan aku pun sudah malas mahu menaip, aku nak mengangkat lah semua jari jari aku yang menaip ini dari ruangan ini dan keyboard laptop ku.. hahaha. 

ari sudah malam, bantal memanggil aku, tilam mengusung rinduku, selimut melitupi aku, tanda aku mahu tdor.hahahah (eeeee, entah papa sudah aku mencarut ini) mood : bluur + binggung.

btw, selamat malam, selamat pagi, selamat tenghari semua..=)

hidup mesti sentiasa mau happy. =)

~akunamajerul~
Read More..

Thursday, June 3, 2010

gambar gambar dan gambar

2 comments


bersama Ejam dan Arejik.



ni picture di snap afta puas mandi , hihihi.
picture @ Sunway Wild.
macam macam ada kat dalam ni.. hahahah.



ni ular yang x berapa besar lagi. nak tahu ada ular lebih besar daripada ni. ish ish ish.



the iguana. hihih.



yang ni pula kuda yang paling cute. cute cute je rupa bentuk fizikal dia. =)



naik benda ni memang menakutkan. boleh buat orang matiiii.. hahaha. lagi lagi bila ia berpusing membuat 1 bulatan. 360 darjah. bayangkan lah kepala di bawah, kaki di atas. sudah la badan kita ni terhimpit ketat kat dada dan paha. 
fuhhhhhhhhh , permainan yang paling dasyat ! tapi menyeronokkan =).





ini pula gambar aku dan kazen kesayangan ku. hahahaha.
akunamajerul dan ejamajik.


p/s : kalo bole nak datang lagi kat Sunway Lagoon.
hihihih..


~akunamajerul~
Read More..

Wednesday, June 2, 2010

BOWLING O BOWLING

1 comments
FUHHH....
tadi malam 1hb Jun 2010.
kiteorang dari Ampang - Bangi - then baru g Alamanda Putrajaya.
best shioott maen bowling..
hahahha.

sebelum tu,
nak say thanks to Dein n Arejik coz belanja kiteorang main bowling, ya lah, x lama lagi kami mahu balik kelantan sudah. btw, jangan lupa ya, kata nak g CLUBBING lepas ni..
saat yang d nanti nanti kan...=P.
hahahha

bowling ;-
perlawanan di antara aku , ejam, arejik, & dein.
hahahah..
ternyata begitu sengit ya..
dalam game ni kiteorang ber4 berlawan d antara 1 sama lain.
hahah
main dua game.

game pertama ;
ejam menjuarai.
eee, anak ni pnuh dengan alasan saja. tapi alih alih dia yang juara..wekk..mau mati kali..hahah

game kedua ;
sekali lagi ejam menjuarai.
ish ish ish. mau mati betol bha..
langsong kami ni xda peluang..

mesti tertanya tanya kan, di mana kah kedudukan aku??
hahahha..

nampaknya aku TEWAS dalam dua dua game ni..
aduhhh...bengong btol la..
aku pun x tahu bagaimana boleh kalah..
hihihih..

tapi apapa pun, memang bahgia la bha, dpt main bowling.

to Arejik n Dein : thanks a lot. =)
ada masa kita LAWAN lagi..tapi nnt kali ini aku akan pastikan yang korang korang semua kalah d tangan aku..hahah..ayat x boleh belah langsung..

semangat semangat semangat.

sekian.

~akunamajerul~
Read More..

Tuesday, June 1, 2010

perbezaan LRT, TREN, MONORAIL ??

4 comments
aku kompiuz.
tapi pada hakikat nya ia adalah 1 pengangkutan yang sama jer..
hahahah

dulu first time datang aku memang tak tahu apa apa..
malu dohhhhh...
tapi tidak apa, dari malu kita belajar untuk tidak menjadi malu.. ayat??? betul ke apa yang aku repek ni?
hahaha.

tapi betul lah juga apa yang aku kata tu..
bingung bingung.

sekarang aku sudah mula untuk memahami untuk menaiki tren.
ternyata menaiki ini sangat mudah dan senang..
mudah n senang ker???
hahahah..pandai pandai je aku ni..
padahal aku masih takut takut lagi ni mau naik tren. yalah, takut sesat bha..

hahahah..
lawak btul juga ko ni jerul..
 =P ~~~~


Read More..

Times Square , =)

6 comments
esok nya pula (30mei2010).
pada hari ini(30mei) , perjalanan perlancongan aku berterusan. hahaha.




kali ini aku g Times Square pulak.. =)








perjalanan dari rumah (kat Ampang) ke LRT Hang Tuah tidak lah juga jaoh betul..ada lah dalam 15minit gitu.
hihihih .


best giler time ni..
time ni la juga aku ada temujanji dengan seseorang..hahah
dia lah yang bawa aku jalan jalan keliling Times Square..best!
dari pukul 12-6 aku berada di sini..


aktiviti :
sampai sampai je g makan..(Mc D)
then, sementara menunggu pukul 2, nak tengok wayang, sempat lah juga berjalan jalan jap. jap je pun..=P


......


tengok wayang.
wah, best betol crita, hihihih.

-Prince of  Persia-
ni lah juga first time aku menjejaki kaki ke dalam panggung.
setelah 19tahun aku hidup di muka bumi ini.
aduh, sedih la pula ayat aku..kin malu jer.
sedih?? malu??
eee, tiada dalam kamus hidupku..hahha
\wah, ayat poyo habis..=P.
duduk berapa jam dalam panggung hilang sejenak perasaan ku terhadap dunia luar.
aku begitu khusyuk melihat movie tambah tambah pula d samping dia..hahahahhahaha...=)
best best..release tension jap..
thanks to you.. huhuh.


....


cerita Prince of  Persia pun tammat....


....






shopping tyme.
ni lah saat saat aku nanti kan..
wah, bahagia betol hidup ku..
neh, jangan cemburu semua..
aku d belanja bah..
hahahah..
baju seluar n kasut..=)..
adalah juga kenangan aku datang kat sini..
to you : thanks again.
really appriciate that..
jasamu tetapku kenang sampai bila bila...


.....


jam pun menunjuk pukul 6 lebih dah waktu tu, aku pun d hantar pulang ke LRT Hang Tuah..
dari sini kena tunggu pula perjalanan ke ampang..
fuhhh..
dah lah sorang sorang waktu tu..
orang yang menemani hantar  aku ke times square pagi pagi tadi, sudah senang lenang tidur kat rumah.
dia kasih tinggal aku..
tapi tidak apa..
yang penting aku bahagia waktu itu..


senyum sampai ke telinga =).


*p/s : pic aku x transfer lagi kat dalam pc.
later aku edit lagi and masuk kan gambar deh.
bukti bah.
nanti d kata aku mereka reka cerita sahaja.


semua ini adalah benar ya. =)


btw, thanks sudi membaca.
hahah


sekian.


~akunamajerul~
Read More..

PERCUTIAN KU

5 comments
hmmmm..
masuk hari ini entah da berapa kali member member aku tanya, bila nak update update blog . hohohoh .
aku tengah bercuti cuti bah ini wahai kawan teman sahabat ku yang asyik bertanya bila nak update . ha ! ni nak update la ni .. ringan pula jari jari aku nak update hari ini ..

ikuti cerita ku .. ;
hahah =)

seperti yang aku kata sebelum ini,
aku akan ke Sunway Lagoon kan? 
nah, pada hari sabtu tu (29mei2010) terjejak la dua pasang kakiku di ikuti langkah kanan menuruni kereta.
hhhohoh. =)
 pada malam sebelum itu , mean malam pada 28mei2010 , perjalanan bermula dari pukul 1130mlm menuju ke Bangi dan Shah Alam dari tempat asal Ampang..wah, macam jaoh jer perjalanan nak ke sunway tu.
hahahah, =P.
tidak ada lah , ini ada lah langkah dalam mempercepatkan proses perjalanan kiteorang, hihih.
kan bila bertolak dari Ampang mengambil masa yang agak lama lah juga..jadi, terpaksa lah menuju ke Shah Alam kat hostel member kami ni..(ajik).
*KAMI = aku n ejam
*member = .......

setelah semua semua tuh , pagi pun menjelma .
pagi oh pagi terjelma la juga matahari .
hahahah .

tepat pukul 10pagi , perjalanan ke sunway lagoon bermula.
around pukul 1015pagi begitu, sampai lah juga kat tempat yang ingin di tuju.
hahahahhaha .=P.

selepas sahaja check in check in check in , penjaga kaunter pun memberi lah kami tag as a visitor. hahah. x mau kalah langsung. 


adushhhhhh, best giler kat sini. mandi berjam jam, sampai muka menjadi merah. nasib la x truk sangat attack face cute aku ni. ahah. poyo.=p!

saat paling best, nah main luncur luncur . 
hahha..aku nak cakap pun x reti, just cakap apa yg aku reti la ya..
??????? 
konpiuz jap dgn ayat aku ni..hmmmmmmm.... :-s.

yelah, luncuran secara meniarap dengan berbekal kan tikar/lapisan d atas luncuran itu.
then, luncuran secara menduduki pelampung..
luncuran ni terbahagi kepada dua pulak, 1 berlilitan (luncuran mcm ular tu)
yg kedua luncuran yang melengkung.

ha!! boleh pula , ada orang ajak aku naik pelampung bersama dia..(gurl 19 student uitm).
tak sangka lak dia mau ajak aku.
kan waktu tu kami bertiga, memandang kan aku xda teman, mahu x mahu join je la dak pmpuan ni..=)
to you : thanks sudi jadi teman aku. 

ha! 1 lagi pula, waktu mau meluncur untuk kali kedua, boleh boleh pula aku dapat pasangan orang tua asal dari Jepun. nah, 1 malaysia aku dgn pakcik tua tu.. hahahhahaha. =).

......

smpai la jam3 weh kiteorang mandi..fuh..tahan betul..

sudah pulak siap siap dan kemas kemas, 
kami p taman dia pula, nak naik permainan yang adventure.
ah sekali naik yang mcm sampan tuh. seram btol...
mcm nak tercabut je jantung bila sampan itu d pusingkan. mksud : kepala d bawah, kaki d atas.
nah, cuba kamu bayangkan macam mana???? teriak je aku sna. hahaha
sudah tu, p naik roller coaster pla..emmm, best btol..bila roller tu bawa kita terpusing sana, terpusing sini, terbalik sana, terbalik sini..hihihi..rasa macam mahu terkeluar saja dari tempat duduk tu.
walaupun seram sebegitu, tapi tetap best bg aku..hahaha =).

......

selesai sahaja melakukan semua aktiviti termasuk makan, kami pun beredar dari sunway itu.

.....

keluar keluar je dari tempat tu, hujan la pulak. hiihihih..
tapi nasib baek dapat gak kiteorang sampai kat rumah.
fuh, memang penat giler..
tapi sangat sangat the best bagi aku..
a thousand million thnaks kepada orang yang telah membawa kami ke tempat ini.
jasa mu tetap d kenang..(harap harap dia baca) hahahah..


*p/s : picture as bukti aku x dapat lagi serta kan, kerana tuan punya kamera x bagi lagi picture tu..
sabar sabar bah..nanti aku bg masuk juga tu..

btw, selamat membaca.

sekian.

~akunamajerul~

Read More..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger