status via Jerulazrul

Saturday, July 24, 2010

derma darah day

2 comments
hihihihih.
tanggal 14hb7.
aku dengan ikhlas hati telah menderma kan 450ml darah aku.
fuhhhh, legaa rasa...
ceh..hihih
memang waktu ni, kiteorang x sangka akan g tempa derma darah,
pada asalnya just nak main main je, 
nahhh, ambik. alih2 hati kami rela mau derma..
rela = ikhlas ya..
kita derma darah kena ikhlas,
x gitu??
hahahahah..betul la bha kan? kan?

ni dia pic sepanjang derma darah tersebut ;


saat jarum besar d keluarkan dari vena aku...
=)


saat jarum besar memasuki ruangan vena ...



proses pengeluaran darah dlm badan ke dalam beg darah.. 450ml ..




menderma darah bersama kazen kesayangan ku...
luv u my kazen =)
kita memang sentiasa terbaek!! hihih



BFF =)
see yaa.. we're fren bha.. 

~akunamajerul~



Read More..

Wednesday, July 21, 2010

berakal tapi SOWT!

7 comments
nama jer berakal, sekolah tinggi, pangkat ijazah tapi otak masih BODOH BODOH. x paham aku.. ada kah patot orang bersalah di pertahankan, orang tak bersalah pula di salahkan.. apa dah jadi? mentalii kelas apa yang di pakai? atasan? x layak ya.. eee, pelis dehh.. sedar diri oiii!!!! xpe xpe.. satu hari kena, kamu baru tahu macam mana rasa menyesal ! 
hahahah , main sangat dengan api. ~~ 
warning : be carefull.


Read More..

yang sempurnakan ku ~~

0 comments
Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

Read More..

renung renung kan... LUMRAH HIDUP

0 comments
* masa mula mengorat *

- peewett!
- hi, leh kenal?
- leh minta no phone?
- cantek/hensem la ko.
- cute ni..
- sy minat sama ko..

macam macam,. mulut punya manis kalo baru mahu minta couple ..

*  masa kena terima jadi couple *

- thnx B,!
- sy janji x kan tinggalkan B,
- sy janji setia kat B,
- forever with you.

* 1 bulan couple *

- love u!
- miss u!
- always remember u
- can't live without u
- don't want to break with u
- u're my swet dream

macam macam perkataan jiwang yang keluar. heheheh.

* 3 bulan couple *

- b, nanti la kita sma, sy mengantuk
- tiada kredit!
- phone low bat.
- sy mahu main game
- busy

mahu tahu kenapa diorang begitu? sebab diorang sudah BORING.

* bila sudah break *

- i hate u!
- stupid u!
- go to hell!
- i don't love u!

macam macam kan?
pas tu cari yang baru dan ulang perangai lama . ish3.

memang LUMRAH HIDUP..
Read More..

Thursday, July 15, 2010

hidup yang penuh dengan hasad dengki

2 comments
aku FUCK YOU sama kau! aku betul betul tidak sangka, selama hampir setahun kita berkawan kau dah buat macam macam . memang kau la bah PELAKON yang paling handal . kalah aku rasa PELAKON PELAKON yang ada d pasaran sekarang ni . SHIT kau ! dari dulu sehingga ke hari ini , aku masih tertanya tanya apa MOTIF kau buat begitu dekat kami ,? tapi paling jelas dan nyata dekat AKU . AKU! apa?? memang anak paling KURANG AJAR la bah ko ni aku tengok. sampai betul hati kau kan buat begini dekat family kau? dekat kawan kawan kau.? kau tiada erti rasa malu kah? ya ampunnnnn.. mana la kau mau letak muka kau lepas ni.? pernah kau berpikir ka untuk semua itu? pernah? tidak kan? eee , memang bodoh la bha kau ni. aku rasa kau la antara golongan manusia manusia yang sangat keji d atas bumi ini. tiada satu orang pun akan kasian sama kau. setelah apa yang kau telah buat.! kau ingat kata kata aku ni TIADA siapa akan berani lagi percaya sama kau dan untuk mendekati KAU! terkejutnya aku bila kau kata kau buat semua ini kerana kau terdesak . terdesak kepala otak kau la. terdesak celah beda mana kau terdesak? mana? aku mau tengok dulu. duiiiiii, drama king betol kau sama aku ya. 1 lagi,  boleh pula kau kata kau nak tolong parents kau dengan hasil HARAM kau tuh?? yakkkk... licik betul la otak kau dengan jalan cerita yang kau reka ni. aku mau tanya, sejak bila lagi ko reka skrip ko ni? lama sudah? nah, akhir nya terhasil juga kan DRAMA kau. tapi aku mau tanya, knp ending jalan cerita kau ni DESPRATE betol? hahahah. tewas kau kan sebagai HERO dlm drama kau ni. ish ish ish. saranan aku kan, better kau belajar lagi dalam la pasal dunia perfileman ni..sebab aku tengok kau masih belum berjaya menguasai setiap watak yang kau bawa.
pembaca pembaca blog ku, mesti tertanya tanya kan siapa yang aku maksud kan dlm cerita ni,? apa yang dia buatt kan? hahaha.
mari la aku bgthu kamu, orang yang aku maksudkan itu adaaallllaaahhh... opsss, biar la rahsia.
let aku bagitahu apa yang dia buat je la.. korang korang nak tahu, aduiii.. mau bagitahu ke x ek? bagitahu je la kan..begini, dia CURI barang peribadi aku..CURI!! then dia jual (trade barang aku tuh) beli pula yang baru. ASTAGFIRULLAHALAZIM...bole bole pula waktu first time kami selidik selidik hal ni dia tidak boleh mengaku. duiiii. apa salahnya kalo dia mengaku kan? salah ka? tidak kan? ni..dia p tambah buat kerja bodoh lagi. konon alasan dia buat gtu (macam aku bgthu td) sebab nak tolong parents dia. taik la menolong bah. alih alih p beli yang baru. tidak kah dia sudah BERDOSA sana,?? melibatkan family dia yang tidak berslah itu? ish3..dasar BODOH la bha.. padahal dia buat semua ni hanya lah kerana mahu nampak GRAND/nmpak macam org BERADA daripada aku. apa la sangat yang ada sama aku sampai dia DENGKI,CEMBURU,JELES sama aku? nonsense betul. knp KAYA betul ka aku ni kau tengok?
aduiiiii.... kenapa la sampai jadi macam ni..? jadi sekarang aku betul betul tidak lagi dapat terima kehadiran kau! serius aku cakap. setelah apa yang sudah kau buat sama aku. kau rasa la sana, bagaimana rasa orang yang dah kena benci. PADAN MUKA kau..kasian delo.. setakat ini tiada maaf lagi buat kau. apa yang aku mahu, aku mahu kau kembali kan barang aku yang asal.! mahu tidak mahu. aku mahu juga. TITIK!!!!!!. aku tuntut! kalo kau mau selamat, kau buat la apa yang aku mahu, sebelum aku pasang PLAN lain lagi..aku da ada PLAN..aku akan pasti kan semua ni terbongkar dekat family kau! biar family kau tahu apa yang kau sudah buat selama ini. so, dari situ kau dapat rasa la, macam mana tinggi rendahnya langit.. sejahat jahat aku tidak sejahat kau bah. makan dalam, ee plis deh.. insaf insaf la kau bah anak! tapi aku rasa kau tidak akan insaf sudah bah..sebab apa yang kau lakukan lepas ni xkan sapa yang da nak cya, even family ko pun. nah, rasain lo...!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
padan muka kau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Read More..

Tuesday, July 13, 2010

SUSAH !

0 comments
choiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!. aku benci , benci , benci , benci dan benci , benci sekali . ! eeee. bodoh betul. kenapa la sejak kebelakangan ini semua barang barang peribadi aku satu persatu HILANG!!! mau d bilang aku salah letak tdak juga.. tah lah, aku xdapat buat konklusi nya. tapi cuba kalo kamu yg kena sendiri, apa yg kamu rasa? adakah kamu akan kata kamu silap letak? padahal kamu dah letak barang itu elok elok dekat  kamu. jd? adakah kamu akan mempersalahkan orang sekeliling anda? opssss. ye x ye juga kan? tapi kita seboleh bolehnya tidak lah mahu tuduh menuduh kan, biar kita solve bagus bagus dulu. tapi kononnya la, kalo kamu dapati KAWAN kamu sendiri yang buat, apa perasaan kamu? suka, senang, gembira???? eee.. gila la.. mesti la kta rasa sakit hati sangat sangatt kan??? kalo boleh d benci akan tetap d benci.. eeee... tidak lah aku mahu sma manusia manusia seperti ini. hidup penuh dengan hasad dengki dlm diri. bajet suci ! taik la.. plisss dehhh.. p MAM la! ee, panas hati ni.. itu la bak kata orang SABAH 'SUSAH !' macam tajuk besar aku ni.. aduiiii.. sakit kepala aku ni.. siapa lah manusia yang sangat sangat DURJANA itu.. ko rasa la ya, pembalasan dr aku. hidup ko xkan penah tenang n aman buat selama lamanya. ! WARNING dr aku. sekali kau main dengan aku, berkali kali aku boleh main dengan kau, tapi guna cara JAHAT la. apa ko mau? ko bilang saja...mau lumpuh seumur hidup? mau malu sepanjang hidup? bukan susah mau buat tuh.. opsssss,... terlebih sudah.. sorry ya.. MY WAY !. kao mau kata apa lagi?? apa apa pun, kena la PIKIR DULU SEBELUM buat sesuatu..

so, pesanan aku, PIKIR DULU SEBELUM buat SESUATU !
ok ?
huhuhu.


~akunamajerul~
Read More..

sapa sapa ada LYRIC songs by AMRI . =)

0 comments
huhuhuh.. sapa sapa ada LIRIK lagu by AMRI songs? aku addicted sangat sangat dekat lagu lagu dia. lagu lagu dia memang sangat sangat special. sebab? sebabnya dia translat semua lirik lagu BI (lagu yg dia minat2 je kot) kepada bahasa melayu. n yang penting dia siap record  lagi lagu lagu tuh.. hhuhuh.. MOOD : FUHYOOOO. best je nak dengar wei..hihih.. so kepada sesapa yang ada tuh share share la kat aku.. wekkk..
sure kamu pun akan suka sama dia... hahahah.. proud to b like HIM. to AMRI = banyak banyak kan la translate lagu k. aku menunggu. hahah. ceh, macam FANATIK sgt dah ni..


~akunamajerul~
Read More..

Saturday, July 3, 2010

apaSEMUAini .? hahah

2 comments

sebelum dan selepas. cute sgt sgt sgt. =)
hahahah.. poyo jer..



sebelum dan selepas . cute juga . hahahah



sebelum dan selepas . =)



sebelum dan selepas . =)

weeeeekkkk..
apa semua ni? hahah.
aku sajer je. boring betol bah.. meng'EDIT' je la kerja aku.
CUTE juga aku ni ya bila tidak di EDIT n di EDIT. hahahah

dun judge me b4 u noe me. how?
its my life, my way. do i care? 
ahahah..
life must go on..
so, smile =)

p/s : akuSUKAkamera..SUKAtangkapgambar..tangkapgambarituBEST.

~akunamajerul~

Read More..

persoalan.

0 comments
soalan         :        ' ko tidak takut berkawan dengan POLIS ? '

jawapan       :        ' buat apa mahu takut kawan dengan POLIS ? '

hihihihih..soalan yang di tanya kepada aku..wekkkk..adakah patut.. ish3.. 
Read More..

sejak kebelakangan ini...

2 comments
huhuhuh.. aku tak tahu la, sama ada sedih / gembira aku punya post kali ini. huhuhuh.. sejak kebelakangan ini , kenapa aku merasai sms sms dari 32665 ( facebook ) lebih banyak berbanding dari msj AIA. huhuhhu. aku tak tahu la kenapa dia semakin jarang msj aku. mungkin busy.? ye juga. tapi takkan la busy btol, rite?? ada kah ini 1 petanda yang dia akan sedikit demi sedikit menjaoh kan diri dari aku. oh tidakkkkkkkkk!!!! aku tidak boleh terima. no no no. tapi tidak apa. aku akan sentiasa menunggu dan sentiasa akan bersabar dengan semua ini. huhuhuh.

p/s : minta maaf sangat sangat, ni la perasaan / persoalan yang selalu bermain dlm ingatnku. aku tidak tahu nak luah dekat siapa..tp aku rasa better aku x luah kat siapa siapa..huhu..kat blog pun jadi la.. nak luah kat dia pun aku x berani..takut something happen..huhu..btw, aku nk dia tahu bahawa aku sgt SHYGGG sama dia.. duiiiii, jiwang jiwang pula bah.. huhuh. itula reality nya. 

MOOD : kebingungan. tapi masih mampu untuk SMILE. =).

~akunamajerul~
Read More..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger