status via Jerulazrul

Wednesday, September 29, 2010

Jerul Bakeri House

2 comments
halu halu halu. kopi dan milooo. ehhh, apa aku mengarut ni. hihih. begini begini begini... walaupun lebaran kian mengundang pengakhiran, tapi kehangatan masih terasa. wekk, masih ada hangat? hahaha. guraw je.. tidaklahh.. aku saja je nak promo bakeri aku ni haa! "Jerul Bakeri House". hihih. sekali sekala perasan, apa salah nya. setakat ini Jerul Bakeri ini hanya membuat satu je jenis kek, iaitu Kek Keju Taburan Jerul. =). wahhhh, namaa kek. vogue gitu. (ala, tgk org sudahhh). hahaha. Kek Keju ini , sesungguhnya memang mendapat sambutan hangat, terutama dari kalangan kalangan sekerja my mum n my father. ; they said , wah, sedap betul kek ni. fuhhhh, bangga juga aku mendengar nyaaa. ye laa, da aku yang buatt bangga la kan. x gitu keee? hahaha. =P. Plan selepas habis belajar, mcm nak buat je bakeri bakeri buat kek. cisss. hahahaha. angan angan. xpa xpa, pasang angan angan duluuu..lama lama insyaAllah terkabul jugaa. hihi. usahawan yang berjaya katakan. i lykeee.! hihih. apa apa pun, untuk pertanyaan lanjut mengenai ini boleh la menghubungi saya terus ke blog ini, tidak pun dekat laman sosial Facebook i, seperti yg tertera dalam page ni. ok?

* ini ada la sekeping dua keping gambar sewaktu kek di buat dan hasil kek yg di buat. sekian.










~akunamajerul~
Read More..

Thursday, September 23, 2010

kekanda adinda..

3 comments
(P) Oh Kekanda jangan irihati, Dinda naik pangkat lagi..
(L) Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..

Chorus_1:

(P) Jadi Dinda mahu mengambil masa
(L) Tapi Kanda mahu segera,
(P) Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,
(L) Tapi Kanda mahu cahaya mata,
(P) Dinda belum bersedia,
(L) Kanda dah beria ria,
(P) Jadi yg mana satu?
(P+L) Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

Verse _2:

(L) Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
(P) Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,

Chorus_2

(L) Kanda kerja overtime, terlebih masa,
(P) Itu yg Dinda harus berwaspada,
(L) Ini semua demi masa depan keluarga,
(P) Dengan Dinda atau sebaliknya?
(L) Kanda kerja malam,
(P) Dinda kerja siang,
(L) Jadi bila nak bertemu?
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

Bridge:

(P) Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
(L) Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
(P+L) bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?
apa keputusannya?

Verse-3

(P) Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
(L) Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!

Chorus_3

(P+L) Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
(L) Kanda polar kutub Utara,
(P) Dinda kutub Selatan
(P+L) komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,
coda*
(L) Walau kita sering dgn cara masing2,
(P)Kanda yg Perdana,
(L) Dinda yg Utama,
(P)Kanda sgalaNya..
(L) Dindalah Nyawa,
(P+L) kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya


Read More..

Monday, September 20, 2010

hazel

4 comments
kih kih kih.
entry ku kali ini pasal lensa kanta ku yang berwarna hazel.
ceh, sekali aku pakai, kelihatan seperti anak kacukan orang putih. hahaha
*perasan jap.

tapi betul apa. nanti tengok dan lihat lihat ya.
kemunculan semester baru.. aku akan seperti kacukan anak orang putih. nak tengok sikit ada orang akan jeles lagi o tdak. kalo jeles lagi, p mamppp la ko. hahaha.











macam mana>? nmpak cute x? 
hihih..

hmm.. ok la...
lenguh dah jari jemari aku.
nnt aku update lagiii.
bye uolls.

~akunamajerul~
Read More..

selamat hari raya 2010

0 comments
di kesempatan ini sekali lagi aku ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri.
* ceh, balikbalik juga.
# wekk, suka ati aku la, aku punya page, peduli apa ko? ahah. AAK? keh3.

.. maafkan aku kerana sudah lama menyepi.
...sambung semula...
ok,
kita baru sahaja selesai menunaikan rukun islam kita yang ketiga (puasa d bulan ramadhan).

kini tiba lah juga bulan syawal..iaitu sambutan hari kemeriahan bagi kitta semua umat islam selepas sebulan berpuasa.

so, bagaimana sambutan hari raya anda pada kali ini?
semestinya seronok kan? tapi ada juga sederhana bukan?
seperti aku, sambutan kali ini tidak semeriah sambutan sebelum sebelum nya. aku pun tidak tahu knapa. hahaha. kali ini rasa seperti tidak berhari raya saja. ye la, mungkin sudah beranjak dewasa kot. huahaua. dewasa ker?? kalo dulu kecikkecik kita pasti excited kan untuk berhari raya. waktu nak beli itu ini (keperluan raya bah, baju baju ke etc.). aku kali ini, nak cari baju raya pun macam xda mood. huahuaa.. *mau mati kaliiii...kih3..

seperti biasa raya pertama.
pagipagi sudah d ajak mandi sungai. mandi sunat hari raya aidilfitri. hahaha. sejukk gilakkkkk.. tapi walaupun begitu, best. sebab mandi ramairamai satu kampung. ini la kemeriahan aidilfitri d kampung aku. selesai sahaja dr situ, balik rumah, siapsiap mau pegi masjid. kahkahkah. sembahyang raya bhaa.. apa laaa kamu nii..
balik balik dr masjid, trus balik rumah. then beraya. kali ini beraya p keluarga nenek tiri. keluarga yang baik sekali..huahuahua...then ziarah kubur.. bolehboleh pula, sampai kat kubur x jumpa kubur datuk aku. cissss.. apa lahhhh.. ish3.. bukan cucu derhaka.. aku la cucu yang paling baik sekali. * ceh.sempat.

raya kedua pulaaa.
kampung oh kampung.
balik kampungggg sebelah bapa aku pula..beaufort.
perjalanan mengambil masa 2jam dari kota kinabalu.
hmmm, balik sini best. sebab dapat beraya rumah Datuk n Datin. hahah
dapat gak la duet raya rm100 seorang. hahahah

raya ketiga balik semula ke kota belud..sebab ari isnin my mama kena kerja.

*yang penting sekali..kazen aku Ejam Ajik ada datang beraya tempat aku. hihih. sempat tidur semalaman lagi. tq kazenku..datangjuga ko p ruma aku. hihih.. luv u laa. nnt ada masa aku pla datang p ruma ko. hihih.

ni pic pic sewaktu hari raya pertama..








bersama kazen ku dan his mama.
my SIBLINGS
bila kami bersatu. cucu eyang.


nenek tiri. senyum =)

sewaktu di hari raya kedua ..



otw balik kg



parents ku






raya ketigaaa..









kini dah pun raya kesebelas..
apaapapun,
terimakasih d atas kunjungan anda.
kih3..

bye uolls.

~akunamajerul~
Read More..

Sunday, September 19, 2010

tidak terlambat lagiii

0 comments
di sini akuyangbernamajerul yg glame ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada semua.. MAAF ZAHIR dan BATIN. di harap sepanjang uolls menjadi kawan teman dan sahabat aku, andai aku ada menguris terguris ati uoll, aku nak minta ampun minta maaf minta segala galanya dari hujung rambut hingga hujung kaki, harap d maafi. ahakkkss. hihih. 

bagaimana raya anda smua? ok ndaaaa?? best ndaa?? seronok?? 
harap semuanya ok yaa..
raya aku tahun ni tidak semeriah mana pun, ala kadar saja bhaa..
rasa bagai macam tiada berhari raya saja. kih kih kih..

sebelum aku melangkah lebih jauh lagi..

aku mahu jelas kan dengan lebih lanjut dan detail lagi pasal kehilangan aku dalam dunia BLOGGER ni.
aku bukan menghilang la wahai wahai kawan kawan ku yang di sana..terutama pembaca setia BLOG aku (unadin.blogspot.com). hihih.. *jangan kau marah sana unaa. hahah.. senyum =)
aku cuma tidak ada masa untuk menjejakkan jari jemari ku keatas keyboard laptop ku ni..hihi.
*kalo untuk FESBUK ada je masa. kihkihkih..

opppssss.! lupa..biasala kalo da terlalu busy bhaaa.. lupa segalanya. ahahha.

ok lahhh.. 
tutup cerita indah ni di sini, kita buka cerita baru pulaaa..
nanti kan entry aku selepas ini..

*menanti unadin.blogspot.com untuk menyelesaikan renovation terhadap BLOG ku ini..
hahaha.. 
cepat la kau unaaaaaaa......

bye uolls
~akunamajerul~
Read More..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger