status via Jerulazrul

Sunday, November 28, 2010

pertama kali

6 comments
pertama kali kita berjumpa
tidak kepastiannya ternyata
diriku di penuhi soalan
ku tiada teman.

aku terlihat insan yang keliru
air yang deras mencermin wajahku
engkau menjelma memberi harapan
menghulur tangan

sempena hari mulia ini
aku tersenyum lalu mengimbasi kembali
semua yang kurang kita mengadukan
kini menjadi bahan rindu yang ku simpan

bedil masa kini kedengaran
aku mengucap selamat jalan
kepada teman yang sudi menghibur
dengan gurauan

bagaikan anak yang baru dilahir
titisan mata pun mula mengalir
disimpang jalan kita menyebut
kata terakhir

ku hargai semua yang terjadi
memang dirimu tiada pengganti
semoga kita dapat bertemu semula
kerna aku yakin engkau akan sentiasa di hatiku


Read More..

broadband

0 comments

mood : bil broadband tertunggak DUA bulan. omaigodd!! dekat seratus jugaaa. entah la bila dapat bayar niiii.. =( . tolongggggggg la akuuuuuuu... hhuhuhuhuh..


ujian demi ujian aku hadapi. sekarang masih memikirkan bagaimana hendak membayarnya. aduiiiii. 
Read More..

luahan hati yang tersurat dan tersirat

6 comments

tidak perlu di kenang. luka tetap luka, memori tetap memori, kenangan tetap kenangan, janji tetap janji, apa yang sudah terjadi tetap suratan nasib diri.. Tabah hadapi hidup yang penuh dengan onak duri kehidupan..


 dengar hati aku dan aku akan bisikkan chentaku, lihat jiwa aku dan kau akan dapat setiaku, ingat diri aku dan kau akan rasakan rinduku, untuk dirimu akan aku berikan hidupku dan yakinkan aku ini bukanlah mimpi, tanpamu aku lemah kerana kau berikan aku cahaya..



Read More..

Sunday, November 21, 2010

: episod 2 :

4 comments
percutian seminggu semasa berada di Seremban. sudah semestinya BEST. jadi orang Negeri Seremban selama seminggu.. =). sampai Seremban ari isnin subuh. balik rumah rehat rehat jap. petangnya p mall pulak. Terminal 1. saja saja mau lepak di Terminal 1 tu. hihihihih. 
first time beraya di tempat orang. kaku je rasa. tapi tidak apa, dapat juga membiasakan diri..=)
hari raya haji, raya kat Kg. Pasoh, Seremban. kat Perumahan Felda. fuhhhyyoooo, jadi orang felda selama dua hari. hari selasa balik kat sana, then rabu petang balik Seremban. sambutan raya biasa biasa aja. sederhana. tapi meriah lah. =). lain kali mahu datang lagi. tidak habis dengan itu, kan petang tu balik Seremban, petang tu juga dengan mengikuti mereka, terjejak juga kaki kat Melaka Bandaraya Bersejarah. hihih. datang Melaka ni pun hanya untuk makan ikan bakar. fuhhhhh. sangat sangat best laaa. terima kasih ya farid. hihi
then khamis lepak kat Terminal 2 pulakk..hihih
ye laaa, mahu beli tiket bus. nahhh sekali membeli tiket untuk malam pulak tiada, so naik pagi la. mahu x mahu kena naik jugaaa. hihih. bergerak dari Seremban to Kota Bahru pada hari Jumaat. ingat nak g tengok wayang waktu kat Terminal 2 tu, tapi 1 wayang tiada pun yang best. cancel. lagi 1, malam tu pun tidak jadi nak pergi Melaka, cancel. hohohoh. apa lagi, pergi Pizza Hut la. hahahaha.
sangat seronok sekali bila melayan karenah budak comel yang berusia 4 tahun. hihih. kecik kecik lagi dah pandai speaking. speaking je la dia dengan aku. hahahah. rindu sama kamu Alif Daniel. tidak apa, tidak apa. nanti kita jumpa lagi yaaa..
bersama Alif Daniel. budak comel yang sangat sangat BRILLIANT. =)

apaapa pun, percutian aku kali ini memang la tersangat best. hihih. yelaa, dapat pergi jalan jalan kat tempat orang. orang kata peluang yang ada jangan di sia sia. begitu juga masa. nasib baik tidak stay dekat hostel . kalao tidak jadi orang gila lah aku kat hostel ni. hahahahaha. sekali lagi aku nak ucapkan banyak banyak terima kasih ke atas keluarga Farid atas layanan keatas diri ini selama berada di tempat sana. =). 
p/s : lain kali aku mahu datang lagi. hahah.

~akunamajerul~
Read More..

Sunday, November 14, 2010

scene LOMPAT LOMPAT =)

5 comments
tadi memang best. dah memang adat seorang model kansss, tiap kali fotoshoot mesti ada yang lompat-lompat. wah sangat menarik. lepas ni pulak plan nak buat video klip pulaa. ye la, boleh buat kenangan sama kawan-kawan. so, kawan-kawan nanti pilih lagu yang sesuai kita buat video klip ya. hihi. last but not least , saya serta kan la shoot for today. very the menarikkkkk.. =)


bang bang bangggg!!!


nahhhh , anda mampuuu? =)


sengaja diperbesarkan. hahaha. nahhh, apabila c kery terpegun melihat aksi aku. hahaha
tapi apa apa pun , shoot yang sangat menarik. =)

 

horrraaaayyyy!!! sudah mahuuu cutiiiii.. =)

bagaimana? hihi. 
lepas ni shoot lain pulaaaa..

~akunamajerul~

Read More..

SEREMBAN

1 comments
mengucapkan HELLO kepada SEREMBAN. malam ini naik bus esok pagi baru menjejakkan kaki ke atas bumi SEREMBAN. debar wei. hihihih. ye laa, first time ni ikut rumah membe. :). dia ajak , so ikut laa. dari aku keseorangan dalam hostel. cuti bhaaa. cuti raya haji. nahhhhh. ambikkk! first time la juga aku merasai bagaimana menyambut hari raya di bumi semenanjung ini.. hihihi.. 

apa apa pun ,
apa apa pun ,

nanti la aku sambung ok.
hahaha.

~akunamajerul~
*episod 1
Read More..

cobalahhh .

0 comments

Cobalah henti langkahku 
Kau coba lagi hentikan aku  
Ku tak pernah tau keinginanmu 
Dan tak pernah tau arah hatimu 

Ku coba pahami langit  
Kau cobakan lagi pijaki bumi 
Di atas hatiku ku tinggikanmu 
Di atas hatimu kau rendahkan aku 

Ku tau semua berubah  
Engkaupun tau semua berubah 
Kau tanyakan lagi keteguhanku 
Dan dapat rasakan keraguan 

Dan coba kau tanya seluruh alam  
Apa yang kau tanya kan ku lakukan 
Apa yang kau rasa kan kumimpikan 
Aku menunggumu di atas hatiku 

Dan coba lihat apakah jawabnya 
Mungkinkah kau temu di sudut malam 
Apa yang kau tanya tlah kulakukan 
Aku menunggumu masih menunggu 

Read More..

selepas kau pergi

0 comments
Selepas kau pergi
Tinggalah disini kusendiri
Kumerasakan sesuatu
Yang tlah hilang didalam hidupku


Dalam lubuk hatimu
Kutahu kau sebenarnya tak
Inginkan lepas dariku
Hilanglah dambaku kala hampa


Bantu aku membencimu
Kuterlalu mencintaimu
Dirimu begitu
Berarti untuk ku


Kau telah mencinta
Dan dicintai kekasihmu
Ini tak adil bagiku
Tahu kah kau kini ku terluka


Lupakan ku dalam tidurmu
Yang pernah mencintaimu
Kau memang tercipta
Bukanlah untukku


Selepas kau pergi
Tinggalah disini kusendiri
Kumerasakan sesuatu
Yang tlah hilang didalam hidupku 
Read More..

model model siri dua :)

0 comments


cute shangggaatttt. :)


 peace . bercanda d tepi pantai . :)


sesi POSE meng'POSE' 


anak anak ku . ;) hahahah. 


kita memang stylo Amai. :)


bestfrenforever ;)
Read More..

model model beraksi di pentas jalanan .

0 comments

Miey Mey , Stacy + Dafi :)


sempat lagikkk


enjoyyyy :)


white rose . i am very very romantic rite? :)


sangat romantik :)


peace 


saia memang shangattttt shumellll :P


:)


red rose ;)


stacy + dafi :), kihkihkih




we're best frennn forever.. =)



i am.

* saia memang shuka shangat bergambar. 
* place : sewaktu di Paris Town.
* model model : Jerul, Sika & MieyMey
~akunamajerul~

Read More..

Monday, November 8, 2010

cintaaa

4 comments

sepertinya takkan ada sesiapa yang sudi bersama aku untuk memahami dan menemani aku sampai pagi. kenapanya aku ini tak bisa untuk menyedari yang aku ini tetap bukan SIAPASIAPA.. sepertinya aku ini wujud tanpa adanya apa makna..


sepertinya tak ada siapa yang melihat aku disini terhukum oleh tuhan kerna aku ini penuh dengan benci dan sepertinya aku di paksa untuk mati dan terus terhempas jatuh tak berkebumi kerana aku begitu ingin merasakan di cinta seseorang itu .
Read More..

Buah Tarap.

9 comments
ini la buah TARAP. kalau dekat Sabah berlambak je. sedappp.. 
kat area semenanjung ni tidak tahu la pula ada kah tiada?
kawan kawan semenanjung , buah ni ada tak tempat korang ? kalau ada , apa dia namanya ?
hihihih..
ha! so, kepada sesiapa yang masih belum kenal , belum tahu bagaimana rupa bentuknya buah TARAP , ini lah dia buah TARAP . =)
kalau nak rasa buah ni , datang lah Sabah .
buah ni sebiji macam kepala manusia yang botak dengan rambut yang baru nak tumbuh .
apa apa pun , dah lama tidak makan buah niee .. =(


Read More..

Sunday, November 7, 2010

Team Medical Dragon

0 comments


Ryutaro Asada, a renegade but brilliant surgeon, was being framed for a misdiagnosis and let go by the North Japanese Hospital. He went into exile and lived in a seaside shack when he was visited by Akira Kato, assistant professor of the Faculty of Cardiac Surgery at Meishin University Medical Hospital. Despite being a female doctor, Akira managed to become an assistant professor. She was ambitious and set her goal to be promoted to full professor by succeeding in a surgery using the Batista technique — an extremely difficult type of heart surgery — and to write a paper on it. A year ago, Akira witnessed Ryutaro's skills when he was an NGO doctor and was impressed enough to seek his assistance in the Batista technique.
Ryutaro Asada, a renegade but brilliant surgeon, was being framed for a misdiagnosis and let go by the North Japanese Hospital. He went into exile and lived in a seaside shack when he was visited by Akira Kato, assistant professor of the Faculty of Cardiac Surgery at Meishin University Medical Hospital. Despite being a female doctor, Akira managed to become an assistant professor. She was ambitious and set her goal to be promoted to full professor by succeeding in a surgery using the Batista technique — an extremely difficult type of heart surgery — and to write a paper on it. A year ago, Akira witnessed Ryutaro's skills when he was an NGO doctor and was impressed enough to seek his assistance in the Batista technique.


Read More..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger