status via Jerulazrul

Thursday, December 16, 2010

kes hilang , curi .

2 comments
Ya Allah, dugaan demi dugaan telah Kau berikan kepada aku. sabar je la yang termampu untuk aku lakukan. selepas kehilangan serta mengalami kecurian telefon pada tempoh hari, sekarang ni aku di uji lagi dengan kehilangan serta kecurian bajubaju aku. ada kah patut bajubaju aku pun mahu dikebas mahu dicuri.? gila betol laa. kalau tidak mampu sekali pun, kena la usaha untuk cari duit beli baju. ini adakah patut baju aku juga yang dicuri.

asalnya begini, kemarin (RABU, 15/12/2010) balik sahaja dari kuliah, masuk hostel, menuju ke katil, simpan beg dan buat apa yang patut, then pergi mandi dan basuh baju. siap membasuh aku p la jemur dekat belakang(tempat jemur pakaian). baju yang aku cuci adalah dalam 8helai termasuk seluar pendek(bukan boxer ataupun underwear). dua baju uniform, satu baju putih, satu seluar pendek dan yang lain, biasalah baju yang aku pakai selalu. ok. malam itu aku tengok ada lagi dan pagi pun ada lagi.

entah tadi (KHAMIS,16/12/2010) lepas je balik dari kuliah, menuju ke katil, simpan beg, buka kasut..mata aku secara tidak sengaja terpandang kearah baju yang aku jemur semalam. terkejut juga la, tengoktengok yang tersidai cuma tinggal empat helai sahaja. empat helai lagi entah hilang kemana. dikebas oleh toyol mana entah. buuddduu betul sakit hati aku.

memang betulbetul ketandusan lah orang tu, ketandusan ketiadaan baju. rasa memang tidak pernah sekolah kalii, tidak mendapat didikan serta kurang kasih sayang dari parents kali, sampai mencuri! perkaraperkara begini lah buat aku merasa FOBIA dan TRAUMA.

selepas ini, aku tidak tahu lah, apa ujian keatas diri ini..Ya Allah, berikanlah kesabaran serta keredhaan untuk menghadapi ujian yang Kau berikan ini.

kecewa yang teramat kecewa..

~akunamajerul~
Read More..

Wednesday, December 15, 2010

maaf kan aku, TEMAN TEMAN blog ku. =)

0 comments
hmmmm, sudah agak lama juga la aku tidak menghasilkan karya perBLOGan aku. hahaha. rindu sebenarnya mahu berblogging. tapi apakan daya aku masih lagi belum diberikan peluang yang sangat cukup untuk kembali berkarya. cehhhhh. kita kena yakin dengan diri sendiri. disebabkan juga aku mengalami masalah 'connection' yang sangat lembab, blog aku yang ber'url'kan http://akunamajerul.blogspot.com/ pun jarang disentuh. oleh kerana itu, aku pun mengambil inisiatif lain dengan menerokai dunia blog melalui 'Note' yang ada dekat Facebook . inilah orang kata, kemudahan yang ada seperti ini jangan disia-sia kan. so kepada followers followers yang berada di ruangan blog aku ini dan menantikan setiap keluaran keluaran entri (new post) dari aku, maaf kan aku kerana sudah terlalu lama menyepi. penyepian aku bukan bermakna aku tidak mahu meng'update', tetapi disebabkan masalah tertentu, terpaksa la aku menyepi untuk seketika. tetapi jangan risau, setiap kali aku sudah dapat untuk mengeluarkan entri terbaru, aku pasti akan cuna untuk meng'update'. tapi satu masalah juga, cerita yang ingin di'update' sudah lapuk dek zaman kerana masalah pada teknologi. hihihihi.. tapi tidak apa, facebook masih ada. =). apa apa pun, terima kasih kerana kamu kamu semua telah sudi ingin membaca entri aku ini. hahahah. nanti aku sambung lagi yaaaa. see yaa. dadadididudu..




~akunamajerul~
Read More..

FAKTA atau AUTA?

2 comments
THAILAND :

* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam....

SWISS :

* Dilarang berkebun di hari minggu.

SWEDIA :

* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.

KOREA SELATAN :

* polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan.

SINGAPURA :

* Dilarang berjalan (bogel)* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.

UNITED KINGDOM :

* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.

MEXICO :

* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat “memprovokasi� rakan kerja selama jam kerja.
* Dilarang memaki di tempat umum.

AUSTRALIA :

* Dilarang mengangkat telepon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan spenda Hot Pink di hari minggu.

YUNANI :

* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.

KANADA :

* Dilarang menempel plester luka di tempat umum.
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.

PERANCIS :

* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.

ISRAEL :

* Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.

AMERIKA :-- ARIZONA :

* Dilarang memandu tanpa kasut.
* Dilarang bermain domino di hari Minggu.
* Dilarang memakai kumis palsu di gereja.
* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api
* Dilarang memandu dengan mata tertutup.

- ALASKA :

* Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur.
* Dilarang memberi minum bir pada rusa.
* Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.

- ARKANSAS :

* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.

- CALIFORNIA :

* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.

- COLORADO :

* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya.

- CONNECTICUT

* Dilarang mencium istrinya di hari Minggu.

- FLORIDA :

* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.

- WASHINGTON :

* Dilarang menyusui anak di tempat awam.

MALAYSIA

* Motosikal wajib memasang lampu pada waktu siang
Read More..

salah & hina

0 comments
Aku memang salah,
Aku memang hina,
Maafkanlah untuk semua.

Apa yang terjadi,
Tak mungkin kembali,
Kini aku sendiri lagi.

Kamu memang tidak layak disakiti lagi, dan lagi,
Terhiris lagi terluka lagi.
Dan aku tidak dapat untuk mengakhiri.
Read More..

SEANDAINYA

0 comments
Kini baru aku sedari
Cinta boleh hadir tanpa disedari
Dengan perlahan tapi pasti
Merasuk di jiwa ini

Perasaan ini tak kan pernah aku mengerti
Sejenak khilafku lupakan dia yang miliki diriku

SEANDAINYA cinta ini tak pernah terjadi
Tidak kan ada air mata dan hati perih terluka

Saat cinta mengetuk hati
Aku pun tak kuasa untuk menghindari
Meski aku telah berdua
Aku jatuh cinta lagi

SEANDAINYA

~akunamajerul~
Read More..

kami semua model.

0 comments





Read More..

Friday, December 3, 2010

PayBox

4 comments
Read More..

Wednesday, December 1, 2010

MY BOO

0 comments
There's always that one person
that will always have your heart
You never see it coming cause
you're blinded from the start
Know that you're that one for me,
it's clear for everyone to see
Ooh baby, you will always be my boo

Jermaine Depri
I don't know about y'all
but I know about us and uhh
it's the only way we know how to rock (repeat)

Do you remember girl, who was
the one who gave you your first kiss
Cause I remember girl who was the one
who said put your lips like this
Even before all the fame and people screaming your name
Girl I was there and you were my baby

It started when we were younger and you were mine (my boo)
Now another brothers' taken over but its'
still in your eyes (my boo)
Even though we use to argue it's alright
(it's alright girl, that's okay)
And if we haven't seen each other in a while,
but you will always be my boo

I loved you when we were younger you were mine
And when I see from time to time I still feel like,
And if I see you no matter how I try to hide
And even though there's another man who's in my life, you will always be my boo

Yes I remember boy, cause after we
kissed I'm never gonna whipe my lips
Yes I remember boy,
that you were the one I would grow old with
Even before all the fame and people screaming your name
Boy I was there and you were my baby

It started when we were younger and you were mine (my boo)
Now another brothers' taken over but its'
still in your eyes (my boo)
Even though we use to argue it's alright
(it's alright girl, that's okay)
And if we haven't seen each other in a while,
but you will always be my boo

It started when we were younger and you were mine (my boo)
And see from time from time i still feel like(my boo)
See no matter how i try to hide
(it's alright now, it's okay)
even though there's another man in my life
you will always be my boo

My ooh my ohh my ohh my ohh my boo (repeat)

It started when we were younger and you were mine (my boo)
Now another brothers' taken over but its'
still in your eyes (my boo)
Even though we use to argue it's alright
(it's alright, it's okay)
And if we haven't seen each other in a while,
but you will always be my boo
Read More..

takdir

0 comments
Dihempas gelombang, dilemparkan angin
Terkisah kubersedih, kubahagia
Di indah dunia yang berakhir sunyi

Semua berjalan dalam kehendak-Nya
Nafas hidup cinta dan segalanya

Dan tertakdir menjalani segala kehendak-Mu 
Kuberserah...Kuberpasrah...hanya pada-Mu 

Bila mungkin ada luka kau cuba tersenyumlah
Bila mungkin ada tawa kau cuba bersabarlah
Kerana air mata tidak abadi dan akan hilang serta berganti

Bila mungkin hidup hampa dirasa 
Mungkinkah hati merindukan Dia
Kerana hanya dengan-Nya hati tenang damai jiwa dalam dada

~akunamajerul~
Read More..

janji putih

0 comments
tak terhindar juga tak terkendali
ketika dirimu telah memilih yang lain
aku tak mampu merestui
aku tak rela lepaskan dirimu
aku tak mampu.

jangan lupakan janjimu
sejak kau lupakan aku
jika hatimu bukan untukku

kau lupakan janji yang putih
kau lupakan semua rasa
dan tak satu pun kau mengerti
tentang kita

kau hitamkan janji yang putih
kau hitamkan semua rasa
dan kau pun lupa segalanya
tentang cinta kerana dia

kau hitamkan semua rasa..

aku tak sanggup menutupi
hasrat hati yang ada kini , aku terseksa.

~akunamajerul~
Read More..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger