status via Jerulazrul

Sunday, January 30, 2011

final exam.

2 comments
dengan bermulanya pada 6hbFeb dan berakhirnya pada 13hbFeb.
14hbFeb fly to Sabah.
*bukan ke Valentine's Day that time?
yaaa, memang Valentine pun.
*kau sambut ?
aku sambut ? tidak mungkin sebab aku tidak punya pasangan. lagi pun tidak digalakkan. hahahahaha. kununnnnn !!! 
nanti ak sambut Valentine dengan kawan kawan kolej yang fly sama with me. fly to Sabah. ala, action je macam pasangan kekasih. harap harap la ada orang nak bagi present ke apa ke, makan percuma ke apa ke. hahahah. jadah apa semua ini? apa kau ingat semua orang disana baik hati ka? nanti sambut kat LCCT. hahahaha. jumjumjum jumpa semua kat LCCT. on 14thFeb ni.
Read More..

malas.

0 comments
ya Allah, apa lah sudah jadi sama hambaMU ni.. aishhhhh.. pemalas sungguh. huhuhuh.
aku malas ? hmmmm. no komen. hahaha ! 
ye laaa, satu patah haram pun aku tak baca apa apa, dah lah hari ini ada ujian. 
study week tapi ada kelas. oohh tidak apa. motivasi diri untuk kejayaan diri kelak. hahahahah. 
semakin semakin nak hampir final exam ni, semakin malas rasa nak baca buku, buka nota.. aishhh! "Jerul, kau tidak boleh macam ituuuu"..!!!!
mana tidaknya malas, asyik ada je gangguan..hahahah. 
*gangguan?
ye gangguan.
*kan boleh dielak?
dah, kalau online je asyik, macam tidak jadi malas.
hahahahhaa..

Read More..

credit to BloggerCrew

0 comments
terima kasih banyakbanyak saya ucapkan kepada BloggerCrew kerana telah menolong saya membuat status facebook saya dengan mengguna kan via Jerulazrul.
so kepada sesiapa yang ingin membuat seperti saya ini, rajin rajin la jenguk page BloggerCrew yaa.. =). 
apa apa pun, jum post status guna via Jerulazrul.

Read More..

Saturday, January 29, 2011

komen anda ?

2 comments
bagaimana kah komen anda mengenai gambar di atas ? ada ramai mengatakan kami mempunyai wajah yang sama, seiras, serupa, sebijik dan sebagainya. hahaha. tapi aku tengok tiada pun persamaan nyaa.. hmmmmmm... mungkin aku tidak pandai menilaiii.. hahhaha.. mungkin juga mata aku kurang hebat untuk menilai, ye laa, sebab muka yang aku nilai tu sama dengan muka akuu. hahah. tapi tiap kali aku pula nak menilai untuk orang selalu je tepat. hahaha. apa yang aku sedang merepek ni? mesti korang pun bingung kan, aku pun bingung. hahahha. ala, tidak apa, yang penting paham la sikit sikit. =). itu baru lah nama nya feeling.
feeling taikkkkk.. hahhahahahahha.. ada ada je laaa.. life must go on. =)

~akunamajerul~
Read More..

Tuesday, January 18, 2011

pemilik hati

0 comments
Read More..

sepi

0 comments
Read More..

cinta matiku

0 comments
Read More..

saat yang bahagia

0 comments
P:Saat yang bahagia
Datang sekejap saja
Namun dalam hatiku
Kasih sudah menjelma
Meresap di jiwa raga
Kekandalah pujaan hati didnda

L:
Saat yang bahagia
Datang sekejap saja
Namun dalam hatiku
Tidak dapat melupa
Adinda pujaan jiwa
Kekasih yang jelita
Penawar duka

P:
Kandalah harapanku
Kekasihku sayang
Pohonlah doa restu
Malam dan siang

L:
Marilah dinda mari
Kita bersama
Memadukan asmara

P&L:
Saat yang bahagia
Datang sekejap saja
Bawa kisah asmara
Di dalam hidup kita
Seandainya kita rindu
Sebutlah oh sebut namaku selalu
Read More..

malamku berimpi

0 comments
P: Malam Ku Bermimpi
Hai dengan Satu Bintang
Berkata-kataku Di Jendela
Ku Lihat Kanda Tersenyum Memandang
Asmara Bergelora Meresap Ke Dada

L: Malam Ku Terlihat Oh Sekuntumlah Bunga
Baunya Harum Menarik Hati
Tak Sanggup Menahan Rasa Asmara
Meresap Mendalam Menusup Di Jiwa

P: Sayang Jauh Di Balik Awan
Wajahmu Tetap Berseri-seri
Laksana Bulan Sedang Mengambang
Menawan dan Menggoncang Dalam Kalbu

P&L: Oh Angin Bertiup Bawa Daku Ke Sana
Hasratku Ingin Bersama-sama
Tak Tahan Rasa Hati Menderita
Gelora Asmara Selalu Menggoda

L: Sayang Jauh Di Balik Awan
Wajahmu Tetap Berseri-seri
Laksana Bulan Sedang Mengambang
Menawan dan Menggoncang Dalam Kalbu

P&L:Oh Angin Bertiup Bawa Daku Ke Sana
Hasratku Ingin Bersama-sama
Tak Tahan Rasa Hati Menderita
Gelora Asmara Selalu Menggoda
Read More..

irama 60an

0 comments
aku pun tidak pasti. adakah aku sedang bermimpi atau tidak? aishhh.. tetiba suka pula melayan lagu lagu 60an, ala zaman zaman Saloma & P. Ramlee. HAHAHHA !!. semakin di layan lagu lagu begini semakin bertambah minat pula aku.. HAHAHAH !! yaa laa, disamping kita dapat menyanyi, dapat juga menari rentak rentak melayu. HAHAHH !! rentak rentak melayu ? apa kah ? HAHHAHAHAH !! apa apa pun, aku memang suka ! jadi tidak perlu laa mahu pertikaikan.. HAHAHH !!
* cuba menghidupkan semula lagu lagu  lama.. =)
Read More..

Monday, January 17, 2011

clubbing.

0 comments

 party night club. hujung minggu. HAHAHAH !! aktiviti jimba-jimbaan, lanji-lanjian, sundal-sundalan. bersosial tyme. fuhhh. seronok habiss !!! HAHAHAH !! bermula 11malam until 4pagi. then pukul 9pagi ada kelas pulakkk !! memang GIGIH tahap maksima sudah tu.. (yang penting datang kelas tidak dilupa, dengan ngantuknya, penat badannya, sakit badannya) aduhhhhhhhhhh... pengorbanan !! kepala hotak pengorbanan !! HHHAHAHA !! karoke + berdisko !! AHHAHAHAHA !! kau ada ? apaapa pun, malam ini memang enjoy sekali !! entah bila lah lagi dapat bersosial.. HAHAHAH !! mahu datang BB, jaohhh !! =). gigih sangat mahu berclubbing.


karoke tymee ! layannnnn

teman bersosial. AHHAHA !!

sempat lagi ! dance floor tyme !

inilah pertama dan terakhirnyaa !! HAHHAHAHAH !!

Read More..

It's a new year! Have an awesome deal with #CelcomEveryone where you can own the smart phone you've been going gaga over.

0 comments
Read More..

What is balanced lifestyle to you? With Nestle, you are able to take a profile test to a journey of self-discovery and improvement. #NestleProfiler

0 comments
Read More..

Saturday, January 8, 2011

hujan umpama salji.

1 comments
alhamdulillah, setelah tiga hari lamanya hujan umpama salji turun membasahi bumi berturut turut akhirnya kini sudah kembali reda. kini baru sehari hujan yang selebat hujan hujan yang kelmarin tidak jatuh keatas lantai bumi. apa yang pastinya, hari hujan membuatkan kita hidup dalam kesejukan. pagi petang siang malam ditemani dengan selimut nipis dan tebal. nak sentuh air pun rasa malas dek kerana air yang begitu sejuk umpama ais yang beku. nak kata macam salji tidak juga boleh, sebab belum pernah rasa salji itu bagaimana. tapi yang pastinya sejuk ! walaupun sejuk sebegitu, kipas tidak juga ingin dihentikan. sebab panas. aishhh !! ragam manusia. HAHAHAH !! apaapapun, dah tahu hujan kan, pasti banjir. so awasi la anakanak anda, sepupusepapat anda, kawankawan anda supaya tidak bermain air banjir yang besar macam sungai itu. HAHAHAH !! tidak pasalpasal mati lemas pula. opss , warning je. peace. =) 






Read More..

undur masa !

0 comments
Kalau anda diberi peluang untuk undurkan masa... waktu bilakah yang anda ingin kembali dan mengapa?? Biar kita kongsi dan dengar... Kerana dengan menjadi pendengar yang baik dan menghayati, kita akan menyedari, bermuhasabah dan mensyukuri apa yang kita ada.. Dan memberi semangat kepada satu sama lain dan membahagiakan...
Read More..

acara BLOCK memBLOCK

4 comments
bila perginya FANS dari page aku(FACEBOOK)..HAHAHHA !! tidak kisah laaa. selagi MAMPU klik itu BLOCK USER, block sejja !! mungkin aku lagi FEMES dari kau kaly sehingga kau mencemburui aku . watever la people people zaman NOW . HAHAHHA !! sudah diLUDAH, mau JILAT balik ? pliss deh . 

silap orang kau . HAHAHAH !!
Read More..

aku yang CHINESE LOOK. comel je. HAHAH !!

4 comments
comelnya laa aku !!
HAHAHAH !!
kau mampu ?
aku mampu.
TITIK !



pic tahun 2009 =)




Read More..

penangan Saloma + P. Ramlee. AHHAHAH !!

0 comments
Mengapa aku bercinta
Walaupun tidak berjaya
Dengarlah hai pemudi
Rayuan ku ini

Ini cinta ku pertama
Asmara yang istimewa
Tetapi hai saudari
Aku kecewa

Oh mengapa jiwa aku
Diseksa dan melara
Beginikah sengsaranya
Cinta pertama

Dengan pengalaman ini
Aku tidak putih hati
Dengarlah hai semua
Ini cinta pertama
Read More..

Saturday, January 1, 2011

selamat tahun baru 2011 + azam 2011

0 comments
  • ingat azam pada awal tahun 2010, :: aku mahu KURUS, mahu KURANG MAKAN, itu semua hanyalah pada permulaan tahun. tiba pertengahan tahun dan sehingga sekarang hujung tahun, azam ini tidak tertunaitunai lagi. HAHAHHAHA !! sebabnya, nafsu makan aku membuakbuak sehingga aku terlupa pada aku punya azam, mahu KURUS . AHHAHAHAHHA !! *nahhh, sedar diri !!
  • pada tahun baru yang akan datang dalam masa beberapa jam sahaja lagi iaitu 2011 , kali ini aku berazam tidak mahu KURUS , tapi berazam mahu KEMPIS kan perut , HAHAHAHAHH !! sebab perut aku sudah maju kedepan, macam orang mengandung masuk 2bulan. AHHAHAHAHAH !! *pengakuan EKSKLUSIF..ambik koo..=).. dalam masa yang sama juga sebab aku mahu KEMPIS kan perut adalah :: kalau aku sudah GEMUK nanti aku sudah tidak COMEL macam aku yang asal.. tiada lah sudah wajah mirip DAFI . AHHAHAH !!
  • lagi satu azam 2011, bolehkah kalau buat azam macam ini :: aku berazam mahu semakin LANJI lagii. HAHAHAHHAHAH !! ambik ko !! azam lain dari yang lain. HAHAHHAHAHAH !!

btw, apaapapun, SELAMAT TAHUN BARU + HAPPY NEW YEAR kepada semua warga MALAYSIA, KOREA, JEPUN, INDONESIA, THAILAND, BRUNEI serta KAWANKAWAN aku sekalian..semoga pada tahun baru, 2011, azam uoll semua terlaksana..

<3 ~akunamajerul~ <3
Read More..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger