status via Jerulazrul

Sunday, August 22, 2010

menjana pendapatan sempena bulan ramadhan n aidilfitri.

menjana pendapatan sempena aku sedang cuti sem ni. bunyi macam menarik kan? kahkahkah. mestila, duit bah tuuu, rezeki siapa mahu tolak kan??? anda/kamu mahu tolak?? gila kaliii tidak mahu duit tuu. kita sekarang hidup di zaman yang memerlukan banyak duit, (tapi bukan MENCURI ya). kalo MENCURI lain sudah ceritanya. hahahha.. dasar BEGOKKKKK orang yang MENCURI. sambung kepada TOPIK utama aku. menjana pendapatan. =)

begini, memandang kan aku ini boleh la juga di katakan serba sedikit pandai dalam seni kulinari . hahaha. pengakuan siottttt.. wekkk, tapi tidak apa, ada aku suruh kamu kesah? tiada kan, jadi biar kan aku dengan caraku.. hahahah..=P. adalah beberapa makcik dekat kawasan rumah aku ni, mahu menempah Cheese Cake aku..mereka bilang pada ku nampak pada gambar memang cantik dan sedap. ceh!. tapi ya la, ada taburan Cheese diatas kek.. Fuuuuuhhyoooo, memang sedap la... mahu tengok gambar kek? ala, sebelum ni aku ada juga post gambar kek keju ni, tidak ingat ya? tidak apa, nanti aku akan bagi tengok sekali lagi pada anda anda semua. huhuhu.

tempahan yang telah aku terima setakat ini adalah Strawberry Cheese Cake. apooooo, macam macam betul la makcik makcik aku nii.. hihih.. sudah mahu cari tepung untuk buat kek ini pun payah, adoooyaii, tapi tidak apa. untuk memuaskan hati pelanggan aku, akan tetap aku cari tepung ini sehingga terhasilnya strawberry cheese cake..
pada asalnya tempahan yang dikehendaki dan dipersetujui ada la kek keju biasa saja, tapi tidak tahu la aku bhaa, ada tambahan strawberry lagi. duii.. mati la aku. tapi tidak apa, aku yakin aku dapat buat. dan aku akan pastikan kek buatan aku ni, akan menjadi satu tarikan juadah kek pada hari raya nanti. pasti orang yang datang beraya ke rumah aku n makcik makcik yang menempah kek aku ini akan memuji hasil buatan tangan aku. hahaha. perasan jap.

percaya atau tidak, soalan yang pasti akan terkeluar dari setiap pengunjung ;-
i) sedap betul la kek ni, dekat mana ko beli ni?

adoiiiii, bangga la juga aku bila kena jawab macam ni ;
jawapan : uinaaaa, anak buah saya bah yang buat ni, aku menempah dari dia.

nahhhh, ambikkk. kembang la juga aku di puji.. kihkihkihhh..

=).

p/s : suka atiii aku laa..ada aku kesah dan ada aku suru ko kesah? hahahah...

~Jangan nilai buku dari kulitnyaa...~

wekkkkk..=P

~akunamajerul~

9 comments:

QuEcah said...

deq,,cm pnh dgr je..ada aku kesah..??hahahahaha..ape2 p0n slmt brniaga deq ea..h0pe k0 dpt hasil pulgn yg mmuaskn..=)..jgn lupe ak..ak p0n nk ase gk..hehehehe..

Jerul said...

hihihih,.. mcm penah dengar ya kak?? kih3..
tq kakokkkk..
amboiii, nak rasa juga kaA???

Jerul said...

hihihih,.. mcm penah dengar ya kak?? kih3..
tq kakokkkk..
amboiii, nak rasa juga kaA???

QuEcah said...

mau bha...nk gk rase air tgn adeq ak nie..hahahaha..t blek cnie bwk ler cake 2 bha..hehehehe...

Jerul said...

hahahah.. insyaallahhh, kalo x hbis, bawa la...

xhilmi said...

YO LA TU.. hahhahaha

Jerul said...

ye la.. ko x caya ya zulhilmi??

QuEcah said...

eleh deq,,law hbes wat lg...
bley kn..kn..kn..??

Jerul said...

wek... tgk la kalo nk buat lagiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger