status via Jerulazrul

Monday, September 19, 2011

open house with Stay-C & ViP

2 comments
serius , stacy sangat chantek dan anggota anggota ViP pun sangat sangat hensem . tidak percaya , look at this ;























sekian :)
Read More..

Wednesday, September 14, 2011

my Hari raya

2 comments
lama x update . hehehe . malas lah . :)
okee , nak kongsi gambar raya nieh . heheheh





















Read More..

Saturday, August 27, 2011

MEMANG CARI NAHAS !!

2 comments
tapi sebelum tu , aku mahu ketawa dulu . HA HA HA HA HA HA HA HA 
oke oke , jum baca ni ;

1- erm,nk cakap sikit dekat awak.. baca NO 5
2- Mmmm..cmnar na cakap? baca je la NO 8
3- na tahu ekh? ermm , baca NO 9
4- huh, drpd pening baek baca jap NO 15
5- cmna ek na cakap.. NO 17 je k
...6- kite nk ckp skrang tapi lebeh baek baca NO 16
7- kite akan ckp tp baca dulu NO 2
8- yg kite nk ckp neh simple ja..tp baca dlu NO 4 k?
9- tak payah la b’debar2 cm2..cume baca jap NO 18
10- Blom lg la..baca NO 19 ye..
11- da pnt ke? Baca jap NO 13
12- sbnrnye kite nk ckp kalau...(ah baca no 3 la)
13- tggal sikit ja lg bce NO 20
14- argh,pnt nih..bce NO 1
15- adush,dah pning dh ni.. baca la NO 6
16- laa, masih tak phm lg ka? Baca NO 12
17- ades, nk ckp nih..baca NO 7
18- kite ta tahu klu awk paham..tlg baca NO 10
19. Baca NO 11 dgn tenang ye..nanty awk akan tahu..
20- okex okex,skg kite ckp..bce NO 14, tp slow2 ja
Read More..

Monday, August 22, 2011

shopping part 1

2 comments
ha ha ha ha . ouh betapa indah nyaa . terima kasih banyak banyak di atas pengeluaran KadKredit Shah Affendy . akhirnya aku berjaya juga menghabis kan nya dengan kerjasama FaDly Yayie . ha ha ha . kali ini lh kita shopping betul betul FULL BLAST . apa apa pun , kisah Fitting room jangan di lupa kan .. berjasa itu buat kita semua :))

selamat malam blogger blogger semua .
penat sangat ,
seharian berjalan .
2136pm .
Read More..

Wednesday, August 17, 2011

jom masak bersama aku .

2 comments
ok ok ok . entri kali ini mengisah kan pasal masak memasak . anda semua pandai masak tidak ?? selalu masak tidak ?? hmmm , tidak kira lah masak nasi kah , telur kah ?? pandai ? selalu ? kekeke .. bukan apa , aku cuma nak kongsi masakan ini dengan korang semua . sebab tadi aku  masak untuk berbuka puasa ..
mahu tahu masak apa ? tapi sebelum itu , ribuan terima kasih untuk Sheila Rusli di atas tunjuk ajar beliau .. wah , Sheila Rusli aku memasak weii .. ha !! korang tidak jeles ?? kalau jeles , tonton lah Ketuk Ketuk Ramadan setiap hari sepanjang bulan puasa ini kat TV1 .. he he he .. memandangkan tadi resepi masakan Kak Sheila sangat simple , lalu aku pun mencuba iaitu ; resepi Nasi Kuning . masakan yang sangat simple ! rugi kalau tidak cuba .

ok ok , berbalik kepada nasi kuning tadi . bahan bahan yang diperlukan ;
-beras(ikut suka banyak mana, basuh dan toskan)
-bawang putih
-bawang merah
-dua batang serai(di tumbuk sedikit)
-daun pandan
-air secukupnya 
-serbuk kunyit
dan yang paling penting ,
-susu cair Dairy Champ

bagaimana kita hendak memulakan nya ??

tumis bawang dan serai dalam periuk nasi yang akan digunakan untuk masak nasi ini . he he he .
kemudian , masukkan beras. ok, lepas tu masuk kan air di ikuti susu cair tadi . (tapi makesure pandai agak lah yaa , sukatan air & susu cair untuk masak nasi ini .. ala , macam masak nasi biasa) . sudah itu , masuk kan serbuk kunyit dan daun pandai . sebatikan . siap untuk di masak .

dan untuk lauk korang boleh masak ikut cita rasa masing masing lah . he he he . mahu masak ikan masak merah , boleh . udang masak merah , boleh . ayam masak merah , pun boleh . 

ok lah .
2311pm.
Read More..

Tuesday, August 16, 2011

Jangan Lupa Namaku

3 comments
Lirik Lagu Jangan Lupa Namaku- Pompa Bensin
Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tiada di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku
Kerana
Aku mengingati mu
Kerana
Aku men’cintaimu
Andai aku
Bisa bertemumu
Dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
Air mata pasti deras gugur
Kerana
Aku merindui mu
Kerana aku sentiasa
Menyintaimu oh sepenuh hati
Walau kamu
Jauh di mataku
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan
Kerana aku
Sentiasa mengingatimu
Kerana aku
Sentiasa menyayangimu oh kekasih hati
Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati
Kerana
Aku merindui mu
Hmmm Kerana aku sentiasa menyintaimu

sumber ; melvister
Read More..

aku bajet artis , kau ?

6 comments
HA HA HA HA HA HA HA HA .. 
aku bajet artis , kau ?? kuang kuang kuang . kau tidak jeles ?? 
tajuk ini tiada kaitan okee dengan apa yang akan aku sampai kan . hi hi hi . semua hanya rekaan semata mata . bukan mau cari publisiti murahan ataupun mencipta kontroversi , tapi hanya untuk hiburan aku :) . masing masing punya cara untuk berhibur kan ? sekali sekala buat lah title yang gempak gempak .. he he he . 
malam ini benar benar aku merasa bagaimana itu kebahagiaan . bagaimana itu kegembiraan . setelah sekian lama tidak merasa bahagia . sekian lama ?? yap , sekian lama . sungguh aku tidak menyangka .  ha ha ha . walaupun setahun sekali ; maybe . dua bulan sekali ; yap . setiap hari ; oh no ! aku tetap bersabar dengan semua ini . kan perlu kan pengorbanan . 
begitu lah kehidupan bila sudah bergelar artis kan ?? kita ini yang merana , sengsara . tapi apakan daya , bila cinta + sayang + kasih + rindu dan sebagainya bersatu harus tabah lah menghadapi semua nya . he he he . apakah aku merepek ini ?? hmmm . 
baiklah .
2141pm.
Read More..

aku GERSANG !

9 comments
ha ha ha ha ha ha . paling bongok punya tajuk entri . kuang kuang kuang . aku gersang bukan mahu ke arah kejahatan + keburukan mahupun kefitnahan yaa . noticed that !! :)) 
tidak lah , aku cuma gersang mahu berkaroke sana Kbox . ha ha ha ha . sudah lama kot tidak melontarkan suara yang sumbang ini .
ok lah , jum pergi Kbox :))
1059am.
Read More..

Monday, August 15, 2011

bekalan DRUG sudah habis!!

6 comments
kini hidup aku tidak bermakna lagi ! drug yang aku ambil sudah habis ! aku perlukan drug itu , tapi apakan daya aku tidak mempunyai duit yang mencukupi untuk mendapat bekalan drug tersebut . apa perlu aku laku kan ini ?? argggghhh !!!!! tekanan . rupa nya begini rupa orang yang betul betul ketagih sama drug yea ?? apa sudah jadi sama akuuu ?? oh Tuhan . lindungilah hamba-Mu ini kejalan yang benar . 
HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA
lakon layar apa yang sedang kau lakon kan ini jerul ? 'berkata pada diri sendiri'... aitsssss !! korang jangan salah sangka + jangan pikir yang bukan bukan ya . drug yang aku maksud kan tu adalah ubat a.k.a kapsul PATI HALIA ; Yusmira . he he he . bekalan aku sudah habis donk !! hmmmm . kau Miss Una Din bagaimana dengan kapsul kau ? sudah habis bekalan kah ?
HE HE HE HE HE HE HE HE HE HE HE
ok baik lah , apa apa pun jangan mudah menyerah . bak kata lagu D'Masiv yang sangat ngetop bagi OST sinetron amanah dalam cinta kat TV3 itu . ke ke ke ke . :) , 
syukuri apa yang ada .
2007pm.
Read More..

padan muka kau !

0 comments
ha ha ha ha ha ha . sesuai dengan entri aku ; padan muka kau ! kuang kuang kuang .
adakah patut aku pergi jatuh kan motor orang . syok syok aku tengah reverse kan itu kereta , tiba tiba aku dengar bunyi . aku toleh belakang , motor orang jatuh . ha ha ha . nasib baik tuan punya motor tidak nampak , kalau nampak mampus aku . tapi apa lah sangat dorang tuh , aku tidak kesah . aku ketar sebentar tadi . ha ha ha . jadi sekarang ini siapa yang patut di katakan padan muka , aku kah ?? motor dia kah ?? atau tuan dia kah ?? ahhh , mana mana jak lah . biar kan . ke ke ke ke . :))
Read More..

Sunday, August 14, 2011

aish ! jangan bikin gua panas !

3 comments
ha ha ha ha ha ha ! gempak sangat la tuh buat title macam tuh ? jerul jerul . wei , aku bosan lah . tu yang aku merepek rapan ni . ki ki ki . 
memandangkan , sejak dua menjak wifi dalam rumah aku ini boleh berfungsi . memang OOOHH EEMM GEE laah aku d buat nya . ha ha ha ha . sebab mengganggu aku untuk tidur awal . jika dahulu , waktu tidak berfungsi ; tidur dalam pukul 10 , 11 . tidak pernah lewat kot . tapi , bila ada mempengaruhi macam wifi ni , sah sah lah sampai tengah malam buta baru nak tidur . selagi wifi tidak di mati kan selagi itu laaa , laptop masih bernyala . 
apa apa pun , terima kasih Wifi . kau telah menyinari suluh hidup ku . kuang kuang kuang . selamat malam kawan kawan . 
2353pm.
Read More..

COKLAT MINT !

4 comments
yeahh ! hari ini aku dapat coklat . he he he . yang aku tahu aku ada Coklat Mint . hmmm , sedapppp !! walau pun aku ini bukan penggemar tegar sebarang coklat coklan ni , tapi aku suka bila coklat itu ada perisa mint . sedap .. hi hi hi .. jum jum jum , makan coklat mint . :))



he he he . sempat lagi kan snap picture malam malam ni .
2340pm.
Read More..

Saturday, August 13, 2011

ini lah hasil nya .

11 comments
ini lah hasil nya , Cheese cake aku yang sudah siap :)) . hmmmm , sedap nyeee !! sekali rasa , pasti mahu lagi . percaya lahhhh .




dan respon yang di beri keatas kek keju aku ini ;
sangat laku . hihihi . tidak sampai 12jam , sudah tinggal separuh ini . baru sebentar tadi aku menjenguk peti ais , sudah mahu habis kek keju aku . hihihih . betapa sedap nya kan ?? mahu rasa ?? datang lah rumah aku , :)) .

2059pm.
Read More..

kek aku sedap .

2 comments
wah wah wah .. sebelum memula kan entry . mau ucap banyak banyak terima kasih buat teman + kawan + sahabat + roomate aku ini [ TZ ] kerana telah menolong aku untuk mengubah ubah benda yang ada dalam blog aku ini . hi hi hi hi .
ok ok  , kembali kepada cerita asal ; kek aku sedap . poyoo !! tapi memang sedap okee ?? ala , baru ayat saja , tapi hasil belum ada . maksud aku , kek itu aku belum buat lagi . cadang mahu buat hari ini . wahh , rajin kan aku . aku bosan tahu x , duduk kat rumah ni . xda benda nak buat . kalau dulu tengok TV saja 24jam , sekarang memandangkan wifi sudah ada , 24jam online la jawapnya .
ha !! kek yang aku mahu buat ini , kek biasa biasa saja ; kek keju atau dalam orang putih nya cheese cake . hi hi  hi . sudah lama tidak buat kek , ini lah masanya untuk aku buat semula , lagipun tym tym puasa ni , jimat sikit . tidak payah dah turun g bazaar beli kuih muih .
apa apa pun , nanti bila dah aku buat dan dah siap kek aku tu , akan aku upload kan . okee . hi hi hi .
selamat berhujung minggu .
0922am :))
Read More..

Friday, August 12, 2011

terima kasih pakcik TM

2 comments
akhirnyaaa !!! pakcik TM datang ke rumah membaiki Streamyx yang selalu bermasalah . yes , kini masa lapang aku kira terisi lah dengan ada nya Wifi dalam rumah ini . ini bermakna , 24jam lah aku online jawapnya . kuang3 . apa apa pun , aku kini kembali . HAHAHAH
Read More..

Tuesday, August 9, 2011

sambal lada .

0 comments
sambal lada..hihihu..setiap kali menjamah nasik , sambal lada pasti tidak ketinggalan . disebabkan itu juga muka aku naik jerawat .. aishhhhhh .. akibat makan tidak berpantang .. hihihi
Read More..

kembali mengupdate.

3 comments
hai hai hai . bagaimana hari anda ?? puasa anda ?? alhamdulillah jika semua dalam keadaan baik baik sahaja :)) . ha !! sesuai dengan tajuk aku hari ini ; kembali mengupdate . hurmmmmmm .. update update dan update . alangkah sedih nya hari ini bila sambungan jalur lebar kat dalam rumah ini tidak berfungsi lagiii .. bertambah bosan hidup ku .. 24jam mengadap tv je kerja aku sekarang .. sampai waktu masuk tidur .. dan begitu la hari hari berikutnya ..
hari ini aku dapat online pun cuma melalui telefon bimbit je .. sedih bukan ?? huhuhu .. nasib aku sgt bagus sebab digi telah terpotong kredit aku dengan kecuaian aku sendiri . hahaha . guna guna guna tiba tiba mesej masuk ; anda telah mencapai penggunaan internet . citttt .. menyirap aku kejap .. x pasal pasal kredit aku di telan .. aiyoyo .. hahahaha ..
via Operamini ~~~
Read More..

Wednesday, August 3, 2011

chesnut + yusmira .

6 comments
ok ok , bercerita mengenai chesnut . apa itu chesnut ?? mesti korang tertanya tanya kan ?? hi hi hi . ala , bukan nya hebat sangat pun , biasa biasa saja . oke oke , tadi pagi aku dengan gigih nya telah mewarnakan rambut aku dengan warna chesnut ni lahh .. betapa gatal nya tangan aku kan . ha ha ha . chesnut ni warna macam coklat coklat . tapi memang macam coklat coklat la bhaa . tapi yang penting halal oke . :))

lagi satu yusmira ?? apa itu yusmira ?? kalau yang selalu dengar perkataan ini memang sudah tahu laa yusmira itu sebenarnya apa .. kan kan kan ?? yusmira ini ada macam jenis . tapi jenis yang aku ambik ni jenis yang di telan . ha ha ha . pil gitu lorh . bukan pil dadah , tapi pil mengurus kan badan . kuang kuang kuang . aku berharap sangat kali ini , pil yang aku makan ini berkesan . ye lah , di samping bulan puasa ini kan , dapat lah juga aku meng'kontrol' meng'kontrol' pengambilan makanan aku , sekali gus lah boleh mempercepatkan proses penurunan badan aku . hi hi hi . apa apa pun , kepada sahabat  aku ; Una Din , semoga kita berjaya ya . aminnn . mereka semua ingin melihat kita lebih menawan berbanding sebelum ini . ye lah kan , dorang mudah tergugat dengan apa yang kita miliki . :))
Read More..

dugaan .

2 comments
kali ini lah berpuasa , aku terpaksa menghadapi dugaan yang sangat hebat .. hi hi hi hi . ye lah , sudah tiga hari berpuasa , selama tiga hari ini lah aku di serang virus selesma dan virus batuk batuk . aishhh , sengsara kau tahu . dari first aku balik until now , masih tidak baik baik lagi . suara pun sudah sedikit sengau sengau .. alamaakkk !! aku mahu serak basah , dapat sengau sengau . tidak apa lah , yang penting aku sehat dengan cepat nya :))
Read More..

Monday, August 1, 2011

ramadan al mubarak

2 comments
1 ogos 2011 bersamaan 1 ramadan 1432 H . bermula lah bulan berpuasa bagi kita umat islam sedunia . :)) . selamat menjalani ibadah puasa ... semoga ramadan kali ini membawa seribu rahmat pada kita semua .. amin .. salam kemaafan dari saya sekiranya ada salah dan silap sepanjang perkenalan kita ya kawan kawan :)) .
Read More..

oversea part II .

0 comments
yeah . akhirnya , terjejak juga kaki aku ke tempat destinasi ini :)) . welcome back home Jerul . kini I'm home . betapa aku merasa sungguh bahagia berada di oversea . hi hi hi . kamu kamu semua adakah sama seperti aku ?? kalau sama , yes !! kita bersatu . ha ha ha . apa kes ni ?? aku pun tidak tahu . bytheway , jum layan pic aku ni ; hihihi . 







Read More..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger