status via Jerulazrul

Thursday, December 16, 2010

kes hilang , curi .

2 comments
Ya Allah, dugaan demi dugaan telah Kau berikan kepada aku. sabar je la yang termampu untuk aku lakukan. selepas kehilangan serta mengalami kecurian telefon pada tempoh hari, sekarang ni aku di uji lagi dengan kehilangan serta kecurian bajubaju aku. ada kah patut bajubaju aku pun mahu dikebas mahu dicuri.? gila betol laa. kalau tidak mampu sekali pun, kena la usaha untuk cari duit beli baju. ini adakah patut baju aku juga yang dicuri.

asalnya begini, kemarin (RABU, 15/12/2010) balik sahaja dari kuliah, masuk hostel, menuju ke katil, simpan beg dan buat apa yang patut, then pergi mandi dan basuh baju. siap membasuh aku p la jemur dekat belakang(tempat jemur pakaian). baju yang aku cuci adalah dalam 8helai termasuk seluar pendek(bukan boxer ataupun underwear). dua baju uniform, satu baju putih, satu seluar pendek dan yang lain, biasalah baju yang aku pakai selalu. ok. malam itu aku tengok ada lagi dan pagi pun ada lagi.

entah tadi (KHAMIS,16/12/2010) lepas je balik dari kuliah, menuju ke katil, simpan beg, buka kasut..mata aku secara tidak sengaja terpandang kearah baju yang aku jemur semalam. terkejut juga la, tengoktengok yang tersidai cuma tinggal empat helai sahaja. empat helai lagi entah hilang kemana. dikebas oleh toyol mana entah. buuddduu betul sakit hati aku.

memang betulbetul ketandusan lah orang tu, ketandusan ketiadaan baju. rasa memang tidak pernah sekolah kalii, tidak mendapat didikan serta kurang kasih sayang dari parents kali, sampai mencuri! perkaraperkara begini lah buat aku merasa FOBIA dan TRAUMA.

selepas ini, aku tidak tahu lah, apa ujian keatas diri ini..Ya Allah, berikanlah kesabaran serta keredhaan untuk menghadapi ujian yang Kau berikan ini.

kecewa yang teramat kecewa..

~akunamajerul~
Read More..

Wednesday, December 15, 2010

maaf kan aku, TEMAN TEMAN blog ku. =)

0 comments
hmmmm, sudah agak lama juga la aku tidak menghasilkan karya perBLOGan aku. hahaha. rindu sebenarnya mahu berblogging. tapi apakan daya aku masih lagi belum diberikan peluang yang sangat cukup untuk kembali berkarya. cehhhhh. kita kena yakin dengan diri sendiri. disebabkan juga aku mengalami masalah 'connection' yang sangat lembab, blog aku yang ber'url'kan http://akunamajerul.blogspot.com/ pun jarang disentuh. oleh kerana itu, aku pun mengambil inisiatif lain dengan menerokai dunia blog melalui 'Note' yang ada dekat Facebook . inilah orang kata, kemudahan yang ada seperti ini jangan disia-sia kan. so kepada followers followers yang berada di ruangan blog aku ini dan menantikan setiap keluaran keluaran entri (new post) dari aku, maaf kan aku kerana sudah terlalu lama menyepi. penyepian aku bukan bermakna aku tidak mahu meng'update', tetapi disebabkan masalah tertentu, terpaksa la aku menyepi untuk seketika. tetapi jangan risau, setiap kali aku sudah dapat untuk mengeluarkan entri terbaru, aku pasti akan cuna untuk meng'update'. tapi satu masalah juga, cerita yang ingin di'update' sudah lapuk dek zaman kerana masalah pada teknologi. hihihihi.. tapi tidak apa, facebook masih ada. =). apa apa pun, terima kasih kerana kamu kamu semua telah sudi ingin membaca entri aku ini. hahahah. nanti aku sambung lagi yaaaa. see yaa. dadadididudu..




~akunamajerul~
Read More..

FAKTA atau AUTA?

2 comments
THAILAND :

* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam....

SWISS :

* Dilarang berkebun di hari minggu.

SWEDIA :

* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.

KOREA SELATAN :

* polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan.

SINGAPURA :

* Dilarang berjalan (bogel)* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.

UNITED KINGDOM :

* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.

MEXICO :

* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat “memprovokasi� rakan kerja selama jam kerja.
* Dilarang memaki di tempat umum.

AUSTRALIA :

* Dilarang mengangkat telepon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan spenda Hot Pink di hari minggu.

YUNANI :

* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.

KANADA :

* Dilarang menempel plester luka di tempat umum.
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.

PERANCIS :

* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.

ISRAEL :

* Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.

AMERIKA :-- ARIZONA :

* Dilarang memandu tanpa kasut.
* Dilarang bermain domino di hari Minggu.
* Dilarang memakai kumis palsu di gereja.
* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api
* Dilarang memandu dengan mata tertutup.

- ALASKA :

* Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur.
* Dilarang memberi minum bir pada rusa.
* Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.

- ARKANSAS :

* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.

- CALIFORNIA :

* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.

- COLORADO :

* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya.

- CONNECTICUT

* Dilarang mencium istrinya di hari Minggu.

- FLORIDA :

* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.

- WASHINGTON :

* Dilarang menyusui anak di tempat awam.

MALAYSIA

* Motosikal wajib memasang lampu pada waktu siang
Read More..

salah & hina

0 comments
Aku memang salah,
Aku memang hina,
Maafkanlah untuk semua.

Apa yang terjadi,
Tak mungkin kembali,
Kini aku sendiri lagi.

Kamu memang tidak layak disakiti lagi, dan lagi,
Terhiris lagi terluka lagi.
Dan aku tidak dapat untuk mengakhiri.
Read More..

SEANDAINYA

0 comments
Kini baru aku sedari
Cinta boleh hadir tanpa disedari
Dengan perlahan tapi pasti
Merasuk di jiwa ini

Perasaan ini tak kan pernah aku mengerti
Sejenak khilafku lupakan dia yang miliki diriku

SEANDAINYA cinta ini tak pernah terjadi
Tidak kan ada air mata dan hati perih terluka

Saat cinta mengetuk hati
Aku pun tak kuasa untuk menghindari
Meski aku telah berdua
Aku jatuh cinta lagi

SEANDAINYA

~akunamajerul~
Read More..

kami semua model.

0 comments





Read More..

Friday, December 3, 2010

PayBox

4 comments
Read More..

Wednesday, December 1, 2010

MY BOO

0 comments
There's always that one person
that will always have your heart
You never see it coming cause
you're blinded from the start
Know that you're that one for me,
it's clear for everyone to see
Ooh baby, you will always be my boo

Jermaine Depri
I don't know about y'all
but I know about us and uhh
it's the only way we know how to rock (repeat)

Do you remember girl, who was
the one who gave you your first kiss
Cause I remember girl who was the one
who said put your lips like this
Even before all the fame and people screaming your name
Girl I was there and you were my baby

It started when we were younger and you were mine (my boo)
Now another brothers' taken over but its'
still in your eyes (my boo)
Even though we use to argue it's alright
(it's alright girl, that's okay)
And if we haven't seen each other in a while,
but you will always be my boo

I loved you when we were younger you were mine
And when I see from time to time I still feel like,
And if I see you no matter how I try to hide
And even though there's another man who's in my life, you will always be my boo

Yes I remember boy, cause after we
kissed I'm never gonna whipe my lips
Yes I remember boy,
that you were the one I would grow old with
Even before all the fame and people screaming your name
Boy I was there and you were my baby

It started when we were younger and you were mine (my boo)
Now another brothers' taken over but its'
still in your eyes (my boo)
Even though we use to argue it's alright
(it's alright girl, that's okay)
And if we haven't seen each other in a while,
but you will always be my boo

It started when we were younger and you were mine (my boo)
And see from time from time i still feel like(my boo)
See no matter how i try to hide
(it's alright now, it's okay)
even though there's another man in my life
you will always be my boo

My ooh my ohh my ohh my ohh my boo (repeat)

It started when we were younger and you were mine (my boo)
Now another brothers' taken over but its'
still in your eyes (my boo)
Even though we use to argue it's alright
(it's alright, it's okay)
And if we haven't seen each other in a while,
but you will always be my boo
Read More..

takdir

0 comments
Dihempas gelombang, dilemparkan angin
Terkisah kubersedih, kubahagia
Di indah dunia yang berakhir sunyi

Semua berjalan dalam kehendak-Nya
Nafas hidup cinta dan segalanya

Dan tertakdir menjalani segala kehendak-Mu 
Kuberserah...Kuberpasrah...hanya pada-Mu 

Bila mungkin ada luka kau cuba tersenyumlah
Bila mungkin ada tawa kau cuba bersabarlah
Kerana air mata tidak abadi dan akan hilang serta berganti

Bila mungkin hidup hampa dirasa 
Mungkinkah hati merindukan Dia
Kerana hanya dengan-Nya hati tenang damai jiwa dalam dada

~akunamajerul~
Read More..

janji putih

0 comments
tak terhindar juga tak terkendali
ketika dirimu telah memilih yang lain
aku tak mampu merestui
aku tak rela lepaskan dirimu
aku tak mampu.

jangan lupakan janjimu
sejak kau lupakan aku
jika hatimu bukan untukku

kau lupakan janji yang putih
kau lupakan semua rasa
dan tak satu pun kau mengerti
tentang kita

kau hitamkan janji yang putih
kau hitamkan semua rasa
dan kau pun lupa segalanya
tentang cinta kerana dia

kau hitamkan semua rasa..

aku tak sanggup menutupi
hasrat hati yang ada kini , aku terseksa.

~akunamajerul~
Read More..

Sunday, November 28, 2010

pertama kali

6 comments
pertama kali kita berjumpa
tidak kepastiannya ternyata
diriku di penuhi soalan
ku tiada teman.

aku terlihat insan yang keliru
air yang deras mencermin wajahku
engkau menjelma memberi harapan
menghulur tangan

sempena hari mulia ini
aku tersenyum lalu mengimbasi kembali
semua yang kurang kita mengadukan
kini menjadi bahan rindu yang ku simpan

bedil masa kini kedengaran
aku mengucap selamat jalan
kepada teman yang sudi menghibur
dengan gurauan

bagaikan anak yang baru dilahir
titisan mata pun mula mengalir
disimpang jalan kita menyebut
kata terakhir

ku hargai semua yang terjadi
memang dirimu tiada pengganti
semoga kita dapat bertemu semula
kerna aku yakin engkau akan sentiasa di hatiku


Read More..

broadband

0 comments

mood : bil broadband tertunggak DUA bulan. omaigodd!! dekat seratus jugaaa. entah la bila dapat bayar niiii.. =( . tolongggggggg la akuuuuuuu... hhuhuhuhuh..


ujian demi ujian aku hadapi. sekarang masih memikirkan bagaimana hendak membayarnya. aduiiiii. 
Read More..

luahan hati yang tersurat dan tersirat

6 comments

tidak perlu di kenang. luka tetap luka, memori tetap memori, kenangan tetap kenangan, janji tetap janji, apa yang sudah terjadi tetap suratan nasib diri.. Tabah hadapi hidup yang penuh dengan onak duri kehidupan..


 dengar hati aku dan aku akan bisikkan chentaku, lihat jiwa aku dan kau akan dapat setiaku, ingat diri aku dan kau akan rasakan rinduku, untuk dirimu akan aku berikan hidupku dan yakinkan aku ini bukanlah mimpi, tanpamu aku lemah kerana kau berikan aku cahaya..



Read More..

Sunday, November 21, 2010

: episod 2 :

4 comments
percutian seminggu semasa berada di Seremban. sudah semestinya BEST. jadi orang Negeri Seremban selama seminggu.. =). sampai Seremban ari isnin subuh. balik rumah rehat rehat jap. petangnya p mall pulak. Terminal 1. saja saja mau lepak di Terminal 1 tu. hihihihih. 
first time beraya di tempat orang. kaku je rasa. tapi tidak apa, dapat juga membiasakan diri..=)
hari raya haji, raya kat Kg. Pasoh, Seremban. kat Perumahan Felda. fuhhhyyoooo, jadi orang felda selama dua hari. hari selasa balik kat sana, then rabu petang balik Seremban. sambutan raya biasa biasa aja. sederhana. tapi meriah lah. =). lain kali mahu datang lagi. tidak habis dengan itu, kan petang tu balik Seremban, petang tu juga dengan mengikuti mereka, terjejak juga kaki kat Melaka Bandaraya Bersejarah. hihih. datang Melaka ni pun hanya untuk makan ikan bakar. fuhhhhh. sangat sangat best laaa. terima kasih ya farid. hihi
then khamis lepak kat Terminal 2 pulakk..hihih
ye laaa, mahu beli tiket bus. nahhh sekali membeli tiket untuk malam pulak tiada, so naik pagi la. mahu x mahu kena naik jugaaa. hihih. bergerak dari Seremban to Kota Bahru pada hari Jumaat. ingat nak g tengok wayang waktu kat Terminal 2 tu, tapi 1 wayang tiada pun yang best. cancel. lagi 1, malam tu pun tidak jadi nak pergi Melaka, cancel. hohohoh. apa lagi, pergi Pizza Hut la. hahahaha.
sangat seronok sekali bila melayan karenah budak comel yang berusia 4 tahun. hihih. kecik kecik lagi dah pandai speaking. speaking je la dia dengan aku. hahahah. rindu sama kamu Alif Daniel. tidak apa, tidak apa. nanti kita jumpa lagi yaaa..
bersama Alif Daniel. budak comel yang sangat sangat BRILLIANT. =)

apaapa pun, percutian aku kali ini memang la tersangat best. hihih. yelaa, dapat pergi jalan jalan kat tempat orang. orang kata peluang yang ada jangan di sia sia. begitu juga masa. nasib baik tidak stay dekat hostel . kalao tidak jadi orang gila lah aku kat hostel ni. hahahahaha. sekali lagi aku nak ucapkan banyak banyak terima kasih ke atas keluarga Farid atas layanan keatas diri ini selama berada di tempat sana. =). 
p/s : lain kali aku mahu datang lagi. hahah.

~akunamajerul~
Read More..

Sunday, November 14, 2010

scene LOMPAT LOMPAT =)

5 comments
tadi memang best. dah memang adat seorang model kansss, tiap kali fotoshoot mesti ada yang lompat-lompat. wah sangat menarik. lepas ni pulak plan nak buat video klip pulaa. ye la, boleh buat kenangan sama kawan-kawan. so, kawan-kawan nanti pilih lagu yang sesuai kita buat video klip ya. hihi. last but not least , saya serta kan la shoot for today. very the menarikkkkk.. =)


bang bang bangggg!!!


nahhhh , anda mampuuu? =)


sengaja diperbesarkan. hahaha. nahhh, apabila c kery terpegun melihat aksi aku. hahaha
tapi apa apa pun , shoot yang sangat menarik. =)

 

horrraaaayyyy!!! sudah mahuuu cutiiiii.. =)

bagaimana? hihi. 
lepas ni shoot lain pulaaaa..

~akunamajerul~

Read More..

SEREMBAN

1 comments
mengucapkan HELLO kepada SEREMBAN. malam ini naik bus esok pagi baru menjejakkan kaki ke atas bumi SEREMBAN. debar wei. hihihih. ye laa, first time ni ikut rumah membe. :). dia ajak , so ikut laa. dari aku keseorangan dalam hostel. cuti bhaaa. cuti raya haji. nahhhhh. ambikkk! first time la juga aku merasai bagaimana menyambut hari raya di bumi semenanjung ini.. hihihi.. 

apa apa pun ,
apa apa pun ,

nanti la aku sambung ok.
hahaha.

~akunamajerul~
*episod 1
Read More..

cobalahhh .

0 comments

Cobalah henti langkahku 
Kau coba lagi hentikan aku  
Ku tak pernah tau keinginanmu 
Dan tak pernah tau arah hatimu 

Ku coba pahami langit  
Kau cobakan lagi pijaki bumi 
Di atas hatiku ku tinggikanmu 
Di atas hatimu kau rendahkan aku 

Ku tau semua berubah  
Engkaupun tau semua berubah 
Kau tanyakan lagi keteguhanku 
Dan dapat rasakan keraguan 

Dan coba kau tanya seluruh alam  
Apa yang kau tanya kan ku lakukan 
Apa yang kau rasa kan kumimpikan 
Aku menunggumu di atas hatiku 

Dan coba lihat apakah jawabnya 
Mungkinkah kau temu di sudut malam 
Apa yang kau tanya tlah kulakukan 
Aku menunggumu masih menunggu 

Read More..

selepas kau pergi

0 comments
Selepas kau pergi
Tinggalah disini kusendiri
Kumerasakan sesuatu
Yang tlah hilang didalam hidupku


Dalam lubuk hatimu
Kutahu kau sebenarnya tak
Inginkan lepas dariku
Hilanglah dambaku kala hampa


Bantu aku membencimu
Kuterlalu mencintaimu
Dirimu begitu
Berarti untuk ku


Kau telah mencinta
Dan dicintai kekasihmu
Ini tak adil bagiku
Tahu kah kau kini ku terluka


Lupakan ku dalam tidurmu
Yang pernah mencintaimu
Kau memang tercipta
Bukanlah untukku


Selepas kau pergi
Tinggalah disini kusendiri
Kumerasakan sesuatu
Yang tlah hilang didalam hidupku 
Read More..

model model siri dua :)

0 comments


cute shangggaatttt. :)


 peace . bercanda d tepi pantai . :)


sesi POSE meng'POSE' 


anak anak ku . ;) hahahah. 


kita memang stylo Amai. :)


bestfrenforever ;)
Read More..

model model beraksi di pentas jalanan .

0 comments

Miey Mey , Stacy + Dafi :)


sempat lagikkk


enjoyyyy :)


white rose . i am very very romantic rite? :)


sangat romantik :)


peace 


saia memang shangattttt shumellll :P


:)


red rose ;)


stacy + dafi :), kihkihkih




we're best frennn forever.. =)



i am.

* saia memang shuka shangat bergambar. 
* place : sewaktu di Paris Town.
* model model : Jerul, Sika & MieyMey
~akunamajerul~

Read More..

Monday, November 8, 2010

cintaaa

4 comments

sepertinya takkan ada sesiapa yang sudi bersama aku untuk memahami dan menemani aku sampai pagi. kenapanya aku ini tak bisa untuk menyedari yang aku ini tetap bukan SIAPASIAPA.. sepertinya aku ini wujud tanpa adanya apa makna..


sepertinya tak ada siapa yang melihat aku disini terhukum oleh tuhan kerna aku ini penuh dengan benci dan sepertinya aku di paksa untuk mati dan terus terhempas jatuh tak berkebumi kerana aku begitu ingin merasakan di cinta seseorang itu .
Read More..

Buah Tarap.

9 comments
ini la buah TARAP. kalau dekat Sabah berlambak je. sedappp.. 
kat area semenanjung ni tidak tahu la pula ada kah tiada?
kawan kawan semenanjung , buah ni ada tak tempat korang ? kalau ada , apa dia namanya ?
hihihih..
ha! so, kepada sesiapa yang masih belum kenal , belum tahu bagaimana rupa bentuknya buah TARAP , ini lah dia buah TARAP . =)
kalau nak rasa buah ni , datang lah Sabah .
buah ni sebiji macam kepala manusia yang botak dengan rambut yang baru nak tumbuh .
apa apa pun , dah lama tidak makan buah niee .. =(


Read More..

Sunday, November 7, 2010

Team Medical Dragon

0 comments


Ryutaro Asada, a renegade but brilliant surgeon, was being framed for a misdiagnosis and let go by the North Japanese Hospital. He went into exile and lived in a seaside shack when he was visited by Akira Kato, assistant professor of the Faculty of Cardiac Surgery at Meishin University Medical Hospital. Despite being a female doctor, Akira managed to become an assistant professor. She was ambitious and set her goal to be promoted to full professor by succeeding in a surgery using the Batista technique — an extremely difficult type of heart surgery — and to write a paper on it. A year ago, Akira witnessed Ryutaro's skills when he was an NGO doctor and was impressed enough to seek his assistance in the Batista technique.
Ryutaro Asada, a renegade but brilliant surgeon, was being framed for a misdiagnosis and let go by the North Japanese Hospital. He went into exile and lived in a seaside shack when he was visited by Akira Kato, assistant professor of the Faculty of Cardiac Surgery at Meishin University Medical Hospital. Despite being a female doctor, Akira managed to become an assistant professor. She was ambitious and set her goal to be promoted to full professor by succeeding in a surgery using the Batista technique — an extremely difficult type of heart surgery — and to write a paper on it. A year ago, Akira witnessed Ryutaro's skills when he was an NGO doctor and was impressed enough to seek his assistance in the Batista technique.


Read More..

Friday, October 29, 2010

Sandi Macam Saya.

2 comments
the very nice song.

memang aku ini anak urang miskin,
tiada apa apa yang mahu di kasih,
kau yang memang santik,
memang indak ngaam dan indak sepadan,

aku anak kampung,
tiada 'parajalan',
kuli kuli sahaja,
memang indak padan,
santik bah kau itu,
banyak yang suka kau, 
orang kaya lagi.

indakda karita ku,
bawa kau jalan jalan,
rumahku pun tiada,
ada pun bapa punya
apalagi belanja mau bayar berian,
kahwin sama kau.

bukan bah akuini,
benci sama ka'au,
tapi aku takut,
terikut kau sengsara,
itu sebab aku,
kasih lepas ka'au sama orang lain.

kau yang masih muda,
santik lagi menawan,
jangan la kau cari yang
SANDI MACAM SAYA,
kau yang sangat cantik,
menyesal nanti tiada guna.

~akunamajerul~


Read More..

Saturday, October 23, 2010

janji janji a.k.a promisess.

2 comments
" sejenak terpikir / memikir / terkenang / mengenang. kenapa di awal perkenalan janji akan kekal selamanya, janji sayang selamanya, janji tidak mahu cari lainlah, janji tidak mahu kehilanganlah, janji love itu love ini, janji akan menjaga satu sama lain, janji itu janji ini..macam macam janji ada. tapi kenapa selepas beberapa bulan, janji itu tidak ditepati lagsung? alasan? kerana busy? orang busy pun ada juga masa contact each other. ini langsunglenyap. entah lenyap kemana tidak tahu laa.kalo busy dengan kerja sekali pun, takkan tiada cuti dalam tujuh hari itu? aisssshhhhh. semakin pelik lah manusia zaman sekarang ini. adakah mungkin benar kata orang ini adalah lumrah hidup? cinta datang dan pergi? kerana dulu tiada orang lain dalam hati, sekarang bila ada yang lebih baik, yang lama ditinggalkan? begitu? habis madu sepah di buang? ada setengah orang kata 'dah dapat orang macam itu, terpaksa harungi gak, last last di tinggalkan tidak bertali' ish ish ish. kalau betul pun ini adalah lumrah hidup, hakikat atau kenyataan hidup yang harus di lalui di harungi, kenapa perlu seperti ini? "

*anda mempunyai masalah yang sama dan sebijik seperti yang tertera? jom jom jom. kita kongsi bersama. manalah tahu ada jalan penyelesaian untuk hadapi semua ini? jangan malu jangan ragu. =) smile.

~akunamajerul~
Read More..

Monday, October 18, 2010

disaat aku mencintaimu

5 comments
*lagu ini sudah semakin popular sudah di kalangan anak anak remaja bahkan semakin digilai. hihih.
nahhhh. coba la kamu dengar bha lagu ini, pasti mahu dengar lagi.

Lirik Dadali Band : Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta...........
Read More..

Thursday, October 14, 2010

saat ini.

2 comments
saat ini aku hanya ingin pulang ke Sabah.
saat ini juga aku sangat sangat rindu semua di Sabah.

sekarang ini aku tengah mencoba untuk bertahan supaya aku mampu untuk bertahan hidup di tempat orang.
aku ingat semua nya bagus bila berjauhan..tapi rupa rupa nya, sangat sangat menyeksa batin aku. ish. aku tak suka langsunggg. 

sekarang aku rasa sangat sangat sedih. aku pun tidak tahu kenapa. ishhh. whats wrong ni jerul.? be strong laa.
aduiiii... mengapa la perasaan ini wujud.. 

adooyaiii. aku SPEECHLESS now.

later aku sambung lagi k. 

*sadness. (T.T)

need orang orang yang mahu happy kan akuu...

bye.

~akunamajerul~
Read More..

Tuesday, October 12, 2010

10.10.10

2 comments
inilah kenangan 10.10.10 kami.
best, funnyy, happening juga vogue gitu.
ada org dengki?
siapa??
ish3...
inilah kami bila bertemu di atas gelanggang yang sama...
=)













~akunamajerul~
Read More..

Wednesday, October 6, 2010

tanggal 6 Oktober

0 comments
huhuhu..genap sudah 19tahun aku hidup di muka bumi ini..nasib baik baru belasan tahun. *perasan jap..haha..apaapapun aku happy la jugaaa..walaupun aku sebenarnya sedang melarikan diri daripada tidak terkena ancaman ancaman yang tidak patut dikenakan terhadap aku..haha..btw, TERIMA KASIH banyakbanyak kepada yang wish akuu..kepada yang da terbalas tu..ok. tapi kepada yang belum terbalas tu harap harap fahamlah..sebab terlalu bnyk. ha! kepada yang belum bagi HADIAH tu..bagibagi lah aku ni hadiah..kan u uoll yang pernah berjanji nak bagi hadiah tu..bagilahh..aku sentiasa menanti..jangann lupaaa..
oklah nak beredarr dulu..nak bercutiiii..
byee u olls.
~akunamajerul~
Read More..

Sunday, October 3, 2010

Sambal Belacan.

0 comments
sambal o sambal.
huhuhhuhuhuhuhu.
sungguh aku tidak menyangka, sambal belacan yang ku bawa dari sabah mendapat sambutan yang terHANGAT dari semua kawan kawan aku. 
fuhhhhh, memang SANGAT BERAPI la sambal aku ni.
berapi berapi pun, sungguh menyelerakan bah..
tidak percaya cuba la rasa.
opsss, nak rasa ka? bole buat tempahan melalui saya.
bagaimana? 
hihihih.

*hmmm, nak buka bisnes la pula lepas ni.
dari bidang perubatan kepada bidang perniagaan.
hihih
tidak apa bhaaa.
part time job.
ok jugaaa. nk dapt duit lebih.
=)

*selepas bisnes Kek Keju Taburan Jerul,
lepas ni Sambal Belacan Jerul pula akan di keluar kan.
so, bagi siapa siapa yang mahu,
hubungi saja aku ya.

CONTACT INFORMATION :
sila layari FACEBOOK saya ;
untuk info yang lebih lanjut.

sekian.

~akunamajerul~
Read More..

Saturday, October 2, 2010

aku Si Bulat. haha

5 comments
bilaaa aku menjejaki ke kampus tadii. emm nahhh. ambikkkkkkk! bila semua mata memandang kearah ku, aku terpaksa untuk CONTROL kan ke MACHOan ku kepada semuaaa. hahah. *perasan. ya la. mana tidak nyaa, lalu sana, lalu sini, pandang macam mahu makan aku. kahkahkah. ada pula yang lain, datang datang ke aku dan berkata, knp kau semakin BULAT? aduhhhh. i cant believe it. hhahah. tapi tidak apa, aku bulat sebab aku sehat la.. apa la korang ni. ishishish. tapi aku masih tidak percaya. bukan tidak terima kenyataan yaa.. aku terima. hihih. tapi apapapun, aku REDHA. hahah. kerana aku memang sangatt sangat sehatt sudah. hahahah.
Read More..

perjalanan ku.

0 comments
ari ni 2hb Oktober.
semalam 1hb Oktober.
lusa 3hb Oktober.
hahaha.
begini.., semalam bhaaa, semalam aku suda pergii berangkat dari rumah kesyangan ku nun jaohh sana d sabah untuk pergi pulang ke PENJARA dunia d nun malaya sini.. apoooooo.. masih tidak ku percaya bahawa aku sudah menjejaki kaki ku disini. serius ly, aku masih blum ada MOOD untuk semua tuu..aku masih belum READY. hhuhu. tapi tidak apa, aku tunggu je laa, dlam masa dua tiga hri ini, kot kot sudah beralih RAJIN ka apa ka. hahahha. *boleh pulaaa. = yes opcoz bole laaa.
dengan menaiki flight AK5107 dr kota kinabalu menduduki seat 22C. huhuhu. sepanjang dua jam setengah perjalanan.. fuhhhhh. bosannn betulll. langsung x boleh buat apa. duduk duduk duduk dan duduk. tengok tingkap nampak awan dan lautt. huuuuuuuuuuuuu. tidur pun dapt sekejap je.. apa apa pun 1 yang aku tertarik..cehhh.. anuuu, begini, aku tertarik tengok kepulan kepulan awan. hihih. macam best jee tengok. rasa macam nak main main je di atas awan itu. hihih. tengok laut pulaaaa, macam macam terbayang. hihih. macammacam la. ttapi yang penting best walaupun boring. *apakah? hahah.akhirnya selamat juga tiba ke destinasi pada jam 63optg.
sekali lagi dengan menaiki AK5292, dari kuala lumpur menuju ke destinasi seterusnyaa menduduki seat 12B. kali ini duduk d tengahtengah. hihih. sma seperti biasaaaa. duduk untuk 1jam, boringggg. tdur xdptttt. tp nasib sejamm je kali ini..
akhirnyaa tepat pukul 12mlm, sampai juga akuuu ke tempat iniiii.

hmmmmm.
mood : masih MALAS . mencoba untuk menyesuaikan keadaan persekitaran. huhuh
Read More..

Wednesday, September 29, 2010

Jerul Bakeri House

2 comments
halu halu halu. kopi dan milooo. ehhh, apa aku mengarut ni. hihih. begini begini begini... walaupun lebaran kian mengundang pengakhiran, tapi kehangatan masih terasa. wekk, masih ada hangat? hahaha. guraw je.. tidaklahh.. aku saja je nak promo bakeri aku ni haa! "Jerul Bakeri House". hihih. sekali sekala perasan, apa salah nya. setakat ini Jerul Bakeri ini hanya membuat satu je jenis kek, iaitu Kek Keju Taburan Jerul. =). wahhhh, namaa kek. vogue gitu. (ala, tgk org sudahhh). hahaha. Kek Keju ini , sesungguhnya memang mendapat sambutan hangat, terutama dari kalangan kalangan sekerja my mum n my father. ; they said , wah, sedap betul kek ni. fuhhhh, bangga juga aku mendengar nyaaa. ye laa, da aku yang buatt bangga la kan. x gitu keee? hahaha. =P. Plan selepas habis belajar, mcm nak buat je bakeri bakeri buat kek. cisss. hahahaha. angan angan. xpa xpa, pasang angan angan duluuu..lama lama insyaAllah terkabul jugaa. hihi. usahawan yang berjaya katakan. i lykeee.! hihih. apa apa pun, untuk pertanyaan lanjut mengenai ini boleh la menghubungi saya terus ke blog ini, tidak pun dekat laman sosial Facebook i, seperti yg tertera dalam page ni. ok?

* ini ada la sekeping dua keping gambar sewaktu kek di buat dan hasil kek yg di buat. sekian.










~akunamajerul~
Read More..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger