status via Jerulazrul

Friday, April 15, 2011

tergurisnya hati seorang insan yang bergelar TEMAN :(

. . . . . tapi mahu buat macam mana , nasi sudah menjadi bubur ! kalau kau tidak selesa untuk berkawan dengan aku kerana kehinaan yang ada pada diri aku ini , tidak apa . aku sedia untuk mengatur langkah dan melangkah pergi dari hidup kau , kerana aku yakin di luar sana masih ada lagi insan yang bergelar KAWAN yang lebih sempurna di mata kau .

walau mana pun gurauan kita , dengan niat atau tanpa niat sekali pun , tolong lah hormati dan hargai lah perasaan seseorang itu , semua orang aku tahu pasti mempunyai rasa seperti itu . jangan pernah bilang bahawa kita ini tidak pernah mempunyai perasaan . walau sedikit pun , ia tetap perasaan yang ada dalam diri kita ini , sekali pun gurauan itu lembut mahu pun kasar .

aku minta maaf lah kerana berkata begini , aku bukan mahu maksudkan apa apa , cuma pengalaman mengajar kita apa sebenarnya erti persahabatan dan juga erti sebenarnya kehidupan . Ya ! memang betul , tanpa gurauan dalam hidup ini umpama hidup yang tiada senyumannya tetapi biarlah berpada pada . aku cuma ingin memberi nasihat , meskipun kata kata aku ini mungkin tiada makna bagimu , tapi aku melaksanakannya sebagai seorang teman .

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger