status via Jerulazrul

Monday, September 20, 2010

selamat hari raya 2010

di kesempatan ini sekali lagi aku ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri.
* ceh, balikbalik juga.
# wekk, suka ati aku la, aku punya page, peduli apa ko? ahah. AAK? keh3.

.. maafkan aku kerana sudah lama menyepi.
...sambung semula...
ok,
kita baru sahaja selesai menunaikan rukun islam kita yang ketiga (puasa d bulan ramadhan).

kini tiba lah juga bulan syawal..iaitu sambutan hari kemeriahan bagi kitta semua umat islam selepas sebulan berpuasa.

so, bagaimana sambutan hari raya anda pada kali ini?
semestinya seronok kan? tapi ada juga sederhana bukan?
seperti aku, sambutan kali ini tidak semeriah sambutan sebelum sebelum nya. aku pun tidak tahu knapa. hahaha. kali ini rasa seperti tidak berhari raya saja. ye la, mungkin sudah beranjak dewasa kot. huahaua. dewasa ker?? kalo dulu kecikkecik kita pasti excited kan untuk berhari raya. waktu nak beli itu ini (keperluan raya bah, baju baju ke etc.). aku kali ini, nak cari baju raya pun macam xda mood. huahuaa.. *mau mati kaliiii...kih3..

seperti biasa raya pertama.
pagipagi sudah d ajak mandi sungai. mandi sunat hari raya aidilfitri. hahaha. sejukk gilakkkkk.. tapi walaupun begitu, best. sebab mandi ramairamai satu kampung. ini la kemeriahan aidilfitri d kampung aku. selesai sahaja dr situ, balik rumah, siapsiap mau pegi masjid. kahkahkah. sembahyang raya bhaa.. apa laaa kamu nii..
balik balik dr masjid, trus balik rumah. then beraya. kali ini beraya p keluarga nenek tiri. keluarga yang baik sekali..huahuahua...then ziarah kubur.. bolehboleh pula, sampai kat kubur x jumpa kubur datuk aku. cissss.. apa lahhhh.. ish3.. bukan cucu derhaka.. aku la cucu yang paling baik sekali. * ceh.sempat.

raya kedua pulaaa.
kampung oh kampung.
balik kampungggg sebelah bapa aku pula..beaufort.
perjalanan mengambil masa 2jam dari kota kinabalu.
hmmm, balik sini best. sebab dapat beraya rumah Datuk n Datin. hahah
dapat gak la duet raya rm100 seorang. hahahah

raya ketiga balik semula ke kota belud..sebab ari isnin my mama kena kerja.

*yang penting sekali..kazen aku Ejam Ajik ada datang beraya tempat aku. hihih. sempat tidur semalaman lagi. tq kazenku..datangjuga ko p ruma aku. hihih.. luv u laa. nnt ada masa aku pla datang p ruma ko. hihih.

ni pic pic sewaktu hari raya pertama..








bersama kazen ku dan his mama.
my SIBLINGS
bila kami bersatu. cucu eyang.


nenek tiri. senyum =)

sewaktu di hari raya kedua ..



otw balik kg



parents ku






raya ketigaaa..









kini dah pun raya kesebelas..
apaapapun,
terimakasih d atas kunjungan anda.
kih3..

bye uolls.

~akunamajerul~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger