status via Jerulazrul

Friday, October 29, 2010

Sandi Macam Saya.

2 comments
the very nice song.

memang aku ini anak urang miskin,
tiada apa apa yang mahu di kasih,
kau yang memang santik,
memang indak ngaam dan indak sepadan,

aku anak kampung,
tiada 'parajalan',
kuli kuli sahaja,
memang indak padan,
santik bah kau itu,
banyak yang suka kau, 
orang kaya lagi.

indakda karita ku,
bawa kau jalan jalan,
rumahku pun tiada,
ada pun bapa punya
apalagi belanja mau bayar berian,
kahwin sama kau.

bukan bah akuini,
benci sama ka'au,
tapi aku takut,
terikut kau sengsara,
itu sebab aku,
kasih lepas ka'au sama orang lain.

kau yang masih muda,
santik lagi menawan,
jangan la kau cari yang
SANDI MACAM SAYA,
kau yang sangat cantik,
menyesal nanti tiada guna.

~akunamajerul~


Read More..

Saturday, October 23, 2010

janji janji a.k.a promisess.

2 comments
" sejenak terpikir / memikir / terkenang / mengenang. kenapa di awal perkenalan janji akan kekal selamanya, janji sayang selamanya, janji tidak mahu cari lainlah, janji tidak mahu kehilanganlah, janji love itu love ini, janji akan menjaga satu sama lain, janji itu janji ini..macam macam janji ada. tapi kenapa selepas beberapa bulan, janji itu tidak ditepati lagsung? alasan? kerana busy? orang busy pun ada juga masa contact each other. ini langsunglenyap. entah lenyap kemana tidak tahu laa.kalo busy dengan kerja sekali pun, takkan tiada cuti dalam tujuh hari itu? aisssshhhhh. semakin pelik lah manusia zaman sekarang ini. adakah mungkin benar kata orang ini adalah lumrah hidup? cinta datang dan pergi? kerana dulu tiada orang lain dalam hati, sekarang bila ada yang lebih baik, yang lama ditinggalkan? begitu? habis madu sepah di buang? ada setengah orang kata 'dah dapat orang macam itu, terpaksa harungi gak, last last di tinggalkan tidak bertali' ish ish ish. kalau betul pun ini adalah lumrah hidup, hakikat atau kenyataan hidup yang harus di lalui di harungi, kenapa perlu seperti ini? "

*anda mempunyai masalah yang sama dan sebijik seperti yang tertera? jom jom jom. kita kongsi bersama. manalah tahu ada jalan penyelesaian untuk hadapi semua ini? jangan malu jangan ragu. =) smile.

~akunamajerul~
Read More..

Monday, October 18, 2010

disaat aku mencintaimu

5 comments
*lagu ini sudah semakin popular sudah di kalangan anak anak remaja bahkan semakin digilai. hihih.
nahhhh. coba la kamu dengar bha lagu ini, pasti mahu dengar lagi.

Lirik Dadali Band : Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta...........
Read More..

Thursday, October 14, 2010

saat ini.

2 comments
saat ini aku hanya ingin pulang ke Sabah.
saat ini juga aku sangat sangat rindu semua di Sabah.

sekarang ini aku tengah mencoba untuk bertahan supaya aku mampu untuk bertahan hidup di tempat orang.
aku ingat semua nya bagus bila berjauhan..tapi rupa rupa nya, sangat sangat menyeksa batin aku. ish. aku tak suka langsunggg. 

sekarang aku rasa sangat sangat sedih. aku pun tidak tahu kenapa. ishhh. whats wrong ni jerul.? be strong laa.
aduiiii... mengapa la perasaan ini wujud.. 

adooyaiii. aku SPEECHLESS now.

later aku sambung lagi k. 

*sadness. (T.T)

need orang orang yang mahu happy kan akuu...

bye.

~akunamajerul~
Read More..

Tuesday, October 12, 2010

10.10.10

2 comments
inilah kenangan 10.10.10 kami.
best, funnyy, happening juga vogue gitu.
ada org dengki?
siapa??
ish3...
inilah kami bila bertemu di atas gelanggang yang sama...
=)













~akunamajerul~
Read More..

Wednesday, October 6, 2010

tanggal 6 Oktober

0 comments
huhuhu..genap sudah 19tahun aku hidup di muka bumi ini..nasib baik baru belasan tahun. *perasan jap..haha..apaapapun aku happy la jugaaa..walaupun aku sebenarnya sedang melarikan diri daripada tidak terkena ancaman ancaman yang tidak patut dikenakan terhadap aku..haha..btw, TERIMA KASIH banyakbanyak kepada yang wish akuu..kepada yang da terbalas tu..ok. tapi kepada yang belum terbalas tu harap harap fahamlah..sebab terlalu bnyk. ha! kepada yang belum bagi HADIAH tu..bagibagi lah aku ni hadiah..kan u uoll yang pernah berjanji nak bagi hadiah tu..bagilahh..aku sentiasa menanti..jangann lupaaa..
oklah nak beredarr dulu..nak bercutiiii..
byee u olls.
~akunamajerul~
Read More..

Sunday, October 3, 2010

Sambal Belacan.

0 comments
sambal o sambal.
huhuhhuhuhuhuhu.
sungguh aku tidak menyangka, sambal belacan yang ku bawa dari sabah mendapat sambutan yang terHANGAT dari semua kawan kawan aku. 
fuhhhhh, memang SANGAT BERAPI la sambal aku ni.
berapi berapi pun, sungguh menyelerakan bah..
tidak percaya cuba la rasa.
opsss, nak rasa ka? bole buat tempahan melalui saya.
bagaimana? 
hihihih.

*hmmm, nak buka bisnes la pula lepas ni.
dari bidang perubatan kepada bidang perniagaan.
hihih
tidak apa bhaaa.
part time job.
ok jugaaa. nk dapt duit lebih.
=)

*selepas bisnes Kek Keju Taburan Jerul,
lepas ni Sambal Belacan Jerul pula akan di keluar kan.
so, bagi siapa siapa yang mahu,
hubungi saja aku ya.

CONTACT INFORMATION :
sila layari FACEBOOK saya ;
untuk info yang lebih lanjut.

sekian.

~akunamajerul~
Read More..

Saturday, October 2, 2010

aku Si Bulat. haha

5 comments
bilaaa aku menjejaki ke kampus tadii. emm nahhh. ambikkkkkkk! bila semua mata memandang kearah ku, aku terpaksa untuk CONTROL kan ke MACHOan ku kepada semuaaa. hahah. *perasan. ya la. mana tidak nyaa, lalu sana, lalu sini, pandang macam mahu makan aku. kahkahkah. ada pula yang lain, datang datang ke aku dan berkata, knp kau semakin BULAT? aduhhhh. i cant believe it. hhahah. tapi tidak apa, aku bulat sebab aku sehat la.. apa la korang ni. ishishish. tapi aku masih tidak percaya. bukan tidak terima kenyataan yaa.. aku terima. hihih. tapi apapapun, aku REDHA. hahah. kerana aku memang sangatt sangat sehatt sudah. hahahah.
Read More..

perjalanan ku.

0 comments
ari ni 2hb Oktober.
semalam 1hb Oktober.
lusa 3hb Oktober.
hahaha.
begini.., semalam bhaaa, semalam aku suda pergii berangkat dari rumah kesyangan ku nun jaohh sana d sabah untuk pergi pulang ke PENJARA dunia d nun malaya sini.. apoooooo.. masih tidak ku percaya bahawa aku sudah menjejaki kaki ku disini. serius ly, aku masih blum ada MOOD untuk semua tuu..aku masih belum READY. hhuhu. tapi tidak apa, aku tunggu je laa, dlam masa dua tiga hri ini, kot kot sudah beralih RAJIN ka apa ka. hahahha. *boleh pulaaa. = yes opcoz bole laaa.
dengan menaiki flight AK5107 dr kota kinabalu menduduki seat 22C. huhuhu. sepanjang dua jam setengah perjalanan.. fuhhhhh. bosannn betulll. langsung x boleh buat apa. duduk duduk duduk dan duduk. tengok tingkap nampak awan dan lautt. huuuuuuuuuuuuu. tidur pun dapt sekejap je.. apa apa pun 1 yang aku tertarik..cehhh.. anuuu, begini, aku tertarik tengok kepulan kepulan awan. hihih. macam best jee tengok. rasa macam nak main main je di atas awan itu. hihih. tengok laut pulaaaa, macam macam terbayang. hihih. macammacam la. ttapi yang penting best walaupun boring. *apakah? hahah.akhirnya selamat juga tiba ke destinasi pada jam 63optg.
sekali lagi dengan menaiki AK5292, dari kuala lumpur menuju ke destinasi seterusnyaa menduduki seat 12B. kali ini duduk d tengahtengah. hihih. sma seperti biasaaaa. duduk untuk 1jam, boringggg. tdur xdptttt. tp nasib sejamm je kali ini..
akhirnyaa tepat pukul 12mlm, sampai juga akuuu ke tempat iniiii.

hmmmmm.
mood : masih MALAS . mencoba untuk menyesuaikan keadaan persekitaran. huhuh
Read More..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger