status via Jerulazrul

Tuesday, June 1, 2010

PERCUTIAN KU

hmmmm..
masuk hari ini entah da berapa kali member member aku tanya, bila nak update update blog . hohohoh .
aku tengah bercuti cuti bah ini wahai kawan teman sahabat ku yang asyik bertanya bila nak update . ha ! ni nak update la ni .. ringan pula jari jari aku nak update hari ini ..

ikuti cerita ku .. ;
hahah =)

seperti yang aku kata sebelum ini,
aku akan ke Sunway Lagoon kan? 
nah, pada hari sabtu tu (29mei2010) terjejak la dua pasang kakiku di ikuti langkah kanan menuruni kereta.
hhhohoh. =)
 pada malam sebelum itu , mean malam pada 28mei2010 , perjalanan bermula dari pukul 1130mlm menuju ke Bangi dan Shah Alam dari tempat asal Ampang..wah, macam jaoh jer perjalanan nak ke sunway tu.
hahahah, =P.
tidak ada lah , ini ada lah langkah dalam mempercepatkan proses perjalanan kiteorang, hihih.
kan bila bertolak dari Ampang mengambil masa yang agak lama lah juga..jadi, terpaksa lah menuju ke Shah Alam kat hostel member kami ni..(ajik).
*KAMI = aku n ejam
*member = .......

setelah semua semua tuh , pagi pun menjelma .
pagi oh pagi terjelma la juga matahari .
hahahah .

tepat pukul 10pagi , perjalanan ke sunway lagoon bermula.
around pukul 1015pagi begitu, sampai lah juga kat tempat yang ingin di tuju.
hahahahhaha .=P.

selepas sahaja check in check in check in , penjaga kaunter pun memberi lah kami tag as a visitor. hahah. x mau kalah langsung. 


adushhhhhh, best giler kat sini. mandi berjam jam, sampai muka menjadi merah. nasib la x truk sangat attack face cute aku ni. ahah. poyo.=p!

saat paling best, nah main luncur luncur . 
hahha..aku nak cakap pun x reti, just cakap apa yg aku reti la ya..
??????? 
konpiuz jap dgn ayat aku ni..hmmmmmmm.... :-s.

yelah, luncuran secara meniarap dengan berbekal kan tikar/lapisan d atas luncuran itu.
then, luncuran secara menduduki pelampung..
luncuran ni terbahagi kepada dua pulak, 1 berlilitan (luncuran mcm ular tu)
yg kedua luncuran yang melengkung.

ha!! boleh pula , ada orang ajak aku naik pelampung bersama dia..(gurl 19 student uitm).
tak sangka lak dia mau ajak aku.
kan waktu tu kami bertiga, memandang kan aku xda teman, mahu x mahu join je la dak pmpuan ni..=)
to you : thanks sudi jadi teman aku. 

ha! 1 lagi pula, waktu mau meluncur untuk kali kedua, boleh boleh pula aku dapat pasangan orang tua asal dari Jepun. nah, 1 malaysia aku dgn pakcik tua tu.. hahahhahaha. =).

......

smpai la jam3 weh kiteorang mandi..fuh..tahan betul..

sudah pulak siap siap dan kemas kemas, 
kami p taman dia pula, nak naik permainan yang adventure.
ah sekali naik yang mcm sampan tuh. seram btol...
mcm nak tercabut je jantung bila sampan itu d pusingkan. mksud : kepala d bawah, kaki d atas.
nah, cuba kamu bayangkan macam mana???? teriak je aku sna. hahaha
sudah tu, p naik roller coaster pla..emmm, best btol..bila roller tu bawa kita terpusing sana, terpusing sini, terbalik sana, terbalik sini..hihihi..rasa macam mahu terkeluar saja dari tempat duduk tu.
walaupun seram sebegitu, tapi tetap best bg aku..hahaha =).

......

selesai sahaja melakukan semua aktiviti termasuk makan, kami pun beredar dari sunway itu.

.....

keluar keluar je dari tempat tu, hujan la pulak. hiihihih..
tapi nasib baek dapat gak kiteorang sampai kat rumah.
fuh, memang penat giler..
tapi sangat sangat the best bagi aku..
a thousand million thnaks kepada orang yang telah membawa kami ke tempat ini.
jasa mu tetap d kenang..(harap harap dia baca) hahahah..


*p/s : picture as bukti aku x dapat lagi serta kan, kerana tuan punya kamera x bagi lagi picture tu..
sabar sabar bah..nanti aku bg masuk juga tu..

btw, selamat membaca.

sekian.

~akunamajerul~

5 comments:

una din said...

oi jerul pnjg btl ko tulis. hahaha
mmg menyusun ayt btl kau. tnpa disangka dpt juga kau family angkat dr jepon. haha mcm best je.
aduina aku ni ble dpt pg sna.
huhu

Jerul said...

panjang ka??kata blog, blog mesti la pnjang pnjang..hahahah..
kan aku da kata, susun ayat bha..tahik eh, family angkat. hahaha.. entah lelaki tua tu..
ala, satu hr nnt dpt la ko pigi tuh..

Ejam Ajik said...

jerul asalnya dpt teddy bear tp d tolak..huhuhuu..hahaahaha

Jerul said...

wekkk..taik kau la ejam..mau mati ka?

LUTFI SYAFIQ said...

bestnya. aku yg duduk dkt ngn sunway pun xpernah g masuk sunway lagoon. hahaha. btw, header ko lg smart bha.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger