status via Jerulazrul

Thursday, February 24, 2011

aku budak NURSING !

entri kali ini mengisahkan aku seorang budak Nursing. wah, selama 1 bulan berada di rumah ini, aku sudah ada kerja, tidak payah duk sibuk sibuk nak cari kerja, memang sudah bekerja ni.. aku sekarang sedang berkhidmat dengan Kerajaan Malaysia sebagai Male Nurse. wahahahahha. apa? Male Nurse? aku jadi Nurse? kenapa ? timbul satu masalah ? tidak bukan.. hahaha.
kerjaya aku sebagai Medical Lab Technologist aku tolak ketepi dulu selama satu bulan ini..hahaha..sudah nurse gaji tinggi, ambik laa. nice!!
setiap pagi pakai mask, pakai glove, steril alatan, buat wound dressing. setiap dua minggu pasang cateter urin. pastu, ambil darah pulak.. fuhyooo.. best kan ? hihih. 
apa apa pun, semua ini aku lakukan adalah untuk menjaga nenek aku lorhh.. kan nenek aku sakit..tidak dapat bergerak..dia nak buat semua pun tidak dapat, jadi akulah yang jadi perawat nya.. opppss.. aku assistant je, my mom yang Head or Leader Nurse dalam rumah ni, sebab dia paling berpengalaman. =)


3 comments:

hana said...

waaa..
kite same kos..
medical lab technology..
=D

LUTFI~;)) said...

kau ni bagus.. anak baik.. sejuk perut ibu kau. :)

Jerul said...

hana : wahh, MLT gak ke? hihih..

LUTfi : tenkiu tenkiu tenkiu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger