status via Jerulazrul

Sunday, May 22, 2011

HARI INI .

seperti biasa . Life life life . Hidup hidup hidup . Hidup seharian bekerja . Begini lah . Kalau tiada kawan , duduk sorang sorang . Mengharap kan pada handphone yang boleh online je sebagai peneman di kala kesunyian menyelebungi diri ini . Nah , bermadah . Ambik !! Hahaha . Tujuan aku pepagi buta ni bukan apa , saja saja nak penuh kan masa lapang ku dalam makmal ni . Masa lapang ?? Kepala hotakk !!! hahaha . Ada je kerja tapi kemalasan ni menguasai diri ku . Bukan setakat malas , ngantok lagi . Kalau rajin tu datang , nah ambik kau , penuh buku di buat nota . Hihihi . Memandangkan aku sekarang duduk dalam lab sitology , jadi kerja agak slow laa . Tidklah sibuk mana pun sebagaimana lab hema , mikrob & blood bank serta patology . Sibuk 24jam . Kalau ada 30jam sehari , 30jam itu la sibuk . Hehehe . Lab sitology ?? Apaka ?? Tahu ka ?? Ok ok , mau cakap ni . Dalam la ni , ia mengkaji sel sel yang rosak dalam badan kita melalui cecair cecair badan seperti sputum , urine , nanah dan lain lain . Yang kedua pula mengkaji sel sel yang rosak dalam sistem reoroductive wanita melalui pap smear . Apakah pap smear ?? Ala , ujian yang di laku kan ke atas rahim perempuan . Be open minded ya kawan kawan . Ini ilmu . Hihihi . Melalui smear yang doktor buat , kemudian akan di lakukan pula pewarnaan untuk melihat sama ada terdapat sel sel normal , sel sel yang dijangkiti bakteria mahupun sel sel abormal . Selalunya orang yang mengalami kanser servik akan melaku kan pemeriksaan sebegini . Kalau dah tahap kanser jalan penyelesaian adalah dengan membuang organ tersebut . Huhuhuhu . Mungkin subjek ini ada sedikit boring . Ya memang . Tidak d nafikan . Hahaha . Tapi apa boleh buat , ilmu ! Hmmmm , ok lah , selamat berhujung minggu kawan kawan . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger