status via Jerulazrul

Monday, May 23, 2011

TAPAI UBI KAYU .

pernah dengar tapai ubi kayu ? mesti pernah dengan kan ? lagi lagi kalau tapai nasi . ala orang sabah panggil ' laru' ' . kepada orang orang sabah , ' laru' ' tu kamu tahu kan ? hahaha . ala yang kena bungkus pakai daun begiang kalau orang bajau . hihih . daun keladi yang besar tu bhaa . hahahaha . 
berbalik kepada tajuk aku ; TAPAI UBI KAYU . biasa lah kalau hidup di perantauan kan , macam macam benda kita tidak pernah tahu / jumpa / nampak , kita boleh tahu bila sudah berada di perantauan kan . actually , lama sudah mahu buat entri ni , tapi biasa lah , memandangkan line broadband yang 'sangat' laju , tu lah pasal 'selalu' betul update blog . hahaha . 
tapai ubi kayu goreng / tapai ubi goreng / kuih tapai ubi goreng . entah lah , macam mana mahu panggil . tapi yang penting dia kuih laa . hahaha . ala macam pisang . pisang goreng / goreng pisang . ini tapai ubi goreng . kamu pernah makan ? pernah rasa ? pernah cuba ? ala , rasa macam biasa saja . rasa tapai laa . biasa la kreativiti orang kan dalam berniaga . mula mula dengar macam pelik saja , tapi bila sudah rasa macam sedap pula . nahhh , ambik kau .. kamu rasa dulu .. kikikikik .
ni lah bentuk / rupa kuih tapai ubi . hihihi


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shout Here !!


ShoutMix chat widget

WE are SABAHAN

..

WaSaBer (^^,)v

div style="text-align: left;" title="WSB" href="http://www.wsbmania.com/" target="_blank">WSB

LIKE me !!

Jom Blogwalking

Recent Visitors

There was an error in this gadget

jom KLIK , dapat WANG !!

 
Copyright 2011 @ akunamajerul!
Design by Wordpress Manual | Bloggerized by Free Blogger Template and Blog Teacher | Powered by Blogger